Пошук

Медики Верхньорогачицького ЦПМСД відтепер мають змогу проводити швидку діагностику пацієнтів

Дата: 07.12.2021 16:24
Кількість переглядів: 221

Нещодавно Верхньорогачицька громада взяла участь у Конкурсі місцевих ініціатив в рамках проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад Херсонської області», що реалізується у партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією.

 

Головною метою Конкурсу є підтримка партнерських проєктів, які спрямовані на покращення доступу до якісних державних послуг (адміністративних, соціальних, медичних, освітніх) для всіх верств населення, особливо найбільш вразливих груп, а також соціально-економічному відновленню та сталому розвитку громад Херсонської області.

 

Основне спрямування заявки від громади полягало в наданні доступних та якісних медичних послуг на території Верхньорогачицької селищної ради в умовах пандемії COVID-19, як на території центральної садиби так і в старостинських округах ОТГ.

 

І ось вже сьогодні маємо гарну новину – три амбулаторії Верхньорогачицького Центру первинної медико-санітарної допомоги, в рамках реалізації партнерського проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад Херсонської області», отримали сучасне медичне обладнання, а саме портативний телемедичний діагностичний комплекс, який забезпечує діагностику функцій пацієнта, а також отримання, зберігання та передачу інформації про фізіологічні параметри організму хворого.

 

Дане медичне обладнання можна використовувати як у самому медичному закладі так і вдома при огляді важкохворих пацієнтів. Адже воно компактно вміщується в сумку для транспортування з сучасним наповненням – планшет (пристрій для відображення та вводу інформації) та його комплектуючі, електрокардіограф з передачею даних через USB-порт «Вее-W», прилад для вимірювання об’ємно-швидкісних параметрів легень «Вее-Spiro», загальна оглядова USB-камера тощо.

 

Загальна вартість ініціативи 293,0 тис.грн із яких 243,1 тис.грн донорські кошти ПРООН за рахунок яких закуплене діагностичне обладнання для амбулаторій, а також 49,9 тис.грн – кошти місцевого бюджету територіальної громади за рахунок яких незабаром буде придбано автоматичний зовнішній дефібрилятор.

 

Тож по проходженню верхньорогачицькими медиками спеціального навчання в рамках Проєкту, мешканці навіть найвіддаленіших старостинських округів Верхньорогачицької громади зможуть пройти медичне обстеження серцево-судинної системи на місці, не вирушаючи до міста та тим самим зменшуючи ризики інфікування коронавірусною інфекцією.

 

Всім міцного здоров’я! Працюємо далі!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь