Пошук

У Верхньорогачицькій громаді вдосконалювали знання щодо впровадження системи НАССР

Дата: 09.11.2021 10:24
Кількість переглядів: 219

Нагадаємо, що в Україні з 2017 року триває поетапний обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР (міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів). Насамперед, це стосувалося великих потужностей, але всі українські підприємства харчової галузі, в тому числі і заклади освіти, які надають послуги з харчування, в тому числі постачальники та перевізники харчових продуктів, мають впровадити цю систему.

 

НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.

 

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

 

Тож, щоб підвищити кваліфікацію верхньорогачицьких фахівців відповідальних за впровадження системи НАССР у закладах освіти громади Верхньорогачицьким центром по обслуговуванню закладів освіти громади було організоване навчання для керівників освітніх закладів та відповідальних за організацію харчування, за проведення тендерів та закупівлю сировини, кухарів, медичних сестер, керівників групи НАССР.

 

Семінар-практикум провели директор консалтингової компанії «Грейд Консалт», консультант з розробки систем безпечності харчової продукції, аудитор міжнародної компанії з систем безпечності харчової продукції ISO 22000, FSSC 22000, IFS Наталія Чучко та аудитор з систем безпечності харчової продукції, викладач вищої категорії Харківського торгово-економічного коледжу КНТЕУ з дисциплін «НАССР в закладах ресторанного господарства» та «Організація обслуговування дітей в закладах ресторанного господарства», кандидат технічних наук Евгеній Жуков.

 

Під час навчання присутні розглянули практичні кейси, що стосувалися:

  • чинних документів щодо організації харчування в освітніх закладах;
  • порядку і норм організації харчування;
  • способів організації харчування, що дозволені згідно нового законодавства;
  • організації процесів згідно вимог НАССР в рамках обмеженої площі;
  • вимог до обладнання для організації харчування, питного режиму тощо.

 

Крім того, присутні отримали покроковий чек-лист щодо складання нового меню, форму технологічної карти згідно нового законодавства, а також документи з організації харчування, передбачені новим порядком та системою НАССР в харчоблоці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь