Пошук

7 випадків пожеж за попередній тиждень зафіксовано у Верхньорогачицькій громаді: здебільшого причиною стали підпали сухої трави та стерні

Дата: 02.08.2021 09:02
Кількість переглядів: 95

Фото без описуВпродовж 26 липня – 01 серпня на території Верхньорогачицької громади було зафіксовано 7 випадків виникнення пожеж. Більшість із них виникла через підпали сухої трави, чагарників та стерні.

Про це повідомив, під час щотижневої апаратної наради при Верхньорогачицькому селищному голові, начальник 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Херсонській області Віталій Гришко.

Як наголосив Віталій Миколайович кожен з випадків було локалізовано та ліквідовано.

Шановні верхньорогачани!

 

Звертаємо вашу увагу, що серед основних причин виникнення займань: нехтування елементарними правилами пожежної безпеки; необережне поводження з вогнем, а та також навмисний підпал трави та стерні.

Усвідомте, що спалювання залишків соломи, cyxoï трави та стерні спричиняє не лише забруднення повітря, а й значною мірою шкодить мікрофлорі ґрунту. Також це призводить до вигорання прилеглих лісосмуг, що в свою чергу шкодить не тільки зеленим насадженням громади, а й тваринному світу.

НАГОЛОШУЄМО, що в квітні 2020 року Президент України підписав закон, який посилює відповідальність за підпал cyxoї трави. Відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні чи іншої рослинності передбачаються штрафи:

- за порушення вимог пожежної безпеки в лісах – від 1530 грн до 4590 грн;

- за пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, що призвело до пожежі – від 4590 грн до 15300 грн;

- за самовільне спалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок з природною рослинністю або її залишків та опалого листя на земельних ділянках, у смугах біля автомобільних доріг i залізниць та у парках – від 3060 грн до 6120 грн.

Також закон вносить зміни й до статей 241 та 245 Кримінального кодексу України.

Відтепер штрафи за забруднення повітря шкідливими для життя та здоров’я людей або для довкілля речовинами становитимуть від 30600 грн до 61200 грн.

За знищення або пошкодження лісів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також сухих дикорослих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом накладатиметься штраф від 91800 грн до 153000 грн.

 

Тож, якщо ви стали свідком навмисного підпалу стерні чи іншої сухої рослинності просимо відразу повідомляти правоохоронні органи за номером – 102 та пожежно-рятувальну службу за номером – 101.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь