Пошук

Фіктивна яловичина на мільйон

Дата: 29.04.2021 09:28
Кількість переглядів: 130

Фіктивна яловичина на мільйон

Фото без опису

Нещодавно юристи Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відстояли в суді позов на 1,4 млн гривень. А позивався до суду підприємець (далі – Позивач), який не погодився із застосуванням до нього податків та штрафів на зазначену суму.

Так, під час перевірки діяльності бізнесмена ревізори встановили, що Позивач задокументував придбання у 9 постачальників яловичину 1 категорії на загальну суму майже 2,8 млн гривень. Однак факт придбання цієї продукції самими постачальниками не знайшов своє підтвердження. До того ж, ці підприємства не мали змоги надавати послуги або здійснювати продаж, адже трудові ресурси, транспортні засоби, необхідні для навантаження, розвантаження, транспортування та зберігання товарів у задекларованих обсягах у них були попросту відсутні.

Відсутність факту придбання продукції постачальниками та складських приміщень для зберігання харчових продуктів, свідчить про неможливість її подальшої реалізації іншим суб`єктам господарювання, а видані ними первинні документи не можуть вважатися належно оформленими та підписаними повноважними особами звітними документами.

Тобто, з метою штучного формування податкового кредиту по ланцюгу постачання, контрагенти надавали податкову вигоду третім особам. Такі операції впливали на формування показників з податку на додану вартість, однак не мали реального товарного характеру з вказаними постачальниками.

Окрім того, сторони договорів не дотримувалися приписів Інструкції про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску замороженого м'яса та списання природних утрат його ваги, що утворилися при зберіганні та перевезенні, затвердженої наказом Державного комітету України з державного матеріального резерву від 07.04.2008 № 119, Правил перевезення швидкопсувних вантажів, затверджених Міністерством транспорту України від 09.12.2002 № 873, а документів про якість товару, ветеринарних посвідчень, тощо, які законодавець визнав обов`язковими під час постачання швидкопсувних продуктів, Позивач взагалі не мав.

Враховуючи всі обставини справи, судді апеляційної інстанції дійшли висновку, що в такому випадку наявне лише документальне оформлення «безтоварних» операцій, з метою введення в обіг товарів невідомого походження та штучного формування податкового кредиту для покупців.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь