Пошук

В Україні презентували Білу книгу, в якій аналізують пропагандистські наративи щодо депортації українських дітей.

Дата: 30.08.2024 13:58
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Біла книга аналізує існуючі міжнародні механізми захисту прав дітей і, з конкретними пропозиціями, закликає світову спільноту до розробки нових ефективних інструментів для захисту дітей у всьому світі.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення, за даними української влади, російські військові примусово вивезли з України приблизно 20 тисяч українських дітей. РФ озвучує зовсім іншу кількість викрадених нею українських дітей — більше 700 тисяч. 

Біла книга, над якою працювали понад 15 міжнародних експертів та організацій, детально описує систематичний характер депортації та примусового переміщення дітей Росією. Документ містить чіткі докази цих злочинів і має стати основою для подальших дій міжнародної спільноти.

Біла книга надає комплексний огляд практик примусового переміщення та депортації, аналізує російські пропагандистські наративи, висвітлює порушення міжнародного права Росією та надає рекомендації щодо отримання інформації про місцеперебування дітей, їх повернення та запобігання вчинення злочину депортації у майбутньому. Рекомендації стосуються також безпечного повернення та успішної реінтеграції дітей.

Документ, зокрема, розвінчує брехню Кремля про врятування дітей евакуацією та доводить, що Росія системно порушує міжнародне право, в тому числі міжнародне гуманітарне право, міжнародне право прав людини, міжнародне кримінальне право та пов'язані юридичні акти ООН щодо дітей і збройних конфліктів.

Також, документ напряму сприяє реалізації стратегії України для повернення всіх депортованих дітей додому, в рамках ініційованого президентом України Володимиром Зеленським проєкту Bring Kids Back UA та в підтримку пункту 4 Формули миру.

Завдяки зусиллям України та міжнародної спільноти, продовжуються активні дії для повернення українських дітей додому. Біла книга є одним з ключових кроків у цьому процесі, спрямованому на досягнення справедливості та притягнення до відповідальності тих, хто стоїть за злочинами проти дітей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь