Пошук

ЮНІСЕФ та Укрзалізниця запустили перший дитячий вагон.

Дата: 26.08.2024 16:15
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Унікальний вагон було модернізовано відповідно до потреб найменших – від 0 до 8 років. Відтепер батьки зможуть замовити спеціально розроблені страви з дитячого меню, скористатись манежами та сповивальними столиками, а також пограти зі своїми дітками в розвиваючі ігри, квести і не тільки.

При посадці маленькі пасажири дитячого вагона отримуватимуть спеціальні браслети із зазначенням купе та контактного телефона батьків. В коридорі вагона з'явилися інтерактивні плакати, бізіборди з рухомими елементами та дитячі поручні з мʼякою оббивкою для безпечного пересування вагоном. Вбиральня містить доповнений набір гігієнічних засобів, сповивальний столик та спеціальні дитячі накладки на унітаз.

Всі купе легко розрізнятимуться дитиною, адже тепер вони марковані Іскорками суперсил – персонажами лялькового театру, розробленими ЮНІСЕФ з акцентом на розвиток 16 навичок, важливих для гармонійного розвитку дошкільнят. Іскорки супроводять дитину в подорожі дитячим вагоном, адже кожне купе містить навчально-розважальні матеріали, інструкції для руханки, настільну гру та, манеж для найменших пасажирів та збільшений обмежувач верхньої полички з протиударною накладкою. При оформленні дитячого вагона використано матеріали з платформи розвитку дошкільнят «НУМО», над створенням якої працювала команда експертів ЮНІСЕФ в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки України. 

У процесі капітального ремонту вагон традиційно отримав повністю нове базове обладнання - від кондиціонерів і систем опалення до вакуумних туалетів і мобільних пандусів.

Перший дитячий вагон курсуватиме на одному з найдовших та найпопулярніших серед пасажирів із дітьми маршрутів Укрзалізниці – №15/16 Харків – Ясіня. Квитки на нього можна придбати виключно в застосунку Укрзалізниці, де дитячий вагон має окреме маркування.

Квитки можна придбати лише за допомогою мобільного додатку Укрзалізниці. Шукайте спеціальне маркування «Дитяче купе». Діти до 5 років включно можуть подорожувати безкоштовно й не потребують окремого квитка.

Дитячий вагон був спроєктований за ініціативи Укрзалізниці в колаборації з UNICEF Ukraine та за фінансової підтримки Embassy of Belgium in Kyiv.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь