Пошук

«Як ти, брате?» – це безкоштовний посібник всіх охочих допомагати через розмову людям, які отримали травматичний досвід – як військовим, так і цивільним.

Дата: 20.08.2024 15:09
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Війна  змінює людей, як військових, так і цивільних. Вона зачепила всіх нас. Різні травматичні досвіди не можна й не варто порівнювати, проте можна шукати точки дотику у взаємній підтримці та взаєморозумінні. Коли ми говоримо про підтримку один одного, зокрема маємо на увазі й спілкування. Як це робити правильно, особливо під час війни? Наприклад, коли в родинах і серед близьких є військові, є люди, які пережили окупацію, втрати або ж мають інші травми.

Ситуації, до яких варто бути готовими, можуть виникати вдома, на роботі чи в громадських місцях. Ви можете не знати, як комунікувати з військовими, переселенцями, людьми, які повернулися з полону або втратили найближчих. Це можуть бути знайомі чи незнайомі нам люди. Вчитись вибудовувати комунікацію з іншими — важливо. І добре, що є фахівці, які можуть підказати, як це робити правильно.

«Як ти, брате?» — це волонтерський проєкт, покликаний зібрати найкращі практики щодо того, як зберігати стосунки та надавати підтримку одне одному під час війни, і поширити їх серед наших людей, як військових, так і цивільних.

Засновник проєкту — психотерапевт і соціальний психолог Антон Семенов. До створення посібників долучені військові, психотерапевти, освітяни, медики, підприємці. Прості та дієві алгоритми взаємодії, допомоги та комунікації у різних ситуаціях зібрали в одинадцяти посібниках. Це невеличкі книжечки кишенькового формату.

Книги можна завантажити в електронній версії, завітавши на сайт проєкту. Або ж замовити друковані примірники. Посібники надають безплатно всім охочим, треба лише сплатити за доставлення.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь