Пошук

Новий пакет послуг «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)»

Дата: 09.08.2024 16:22
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

У 2024 році Програма медичних гарантій сфокусована на відновленні здоров’я та людського потенціалу. Тому додано новий пакет – «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)».

На цю послугу в держбюджеті передбачено 1,87 млрд гривень.

Народжуваність в Україні за останні роки значно знизилась, труднощі з настанням природної вагітності наявні в кожної п’ятої української пари. Водночас війна поглибила кризу: посилення міграції, а також падіння рівня народжуваності. Від початку війни рівень народжуваності зменшився на 28 %. Тому доступність послуги з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій є важливою. Отримати її можна в 15 медичних закладах у різних регіонах країни (зокрема у Києві, Львові, Дніпрі, Чернівцях, Рівному, Одесі й Івано-Франківську).

З урахуванням запланованого обсягу видатків отримати таку послугу можуть понад 30 тис. пацієнток, проте наразі за 6 місяців дії програми, за даними Національної служби здоров’я України, фактично послугою скористались лише 182 пацієнтки.

Повний перелік безоплатних послуг та вимоги до закладів, які надають допомогу в межах пакету «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)», можна переглянути на сайті НСЗУ в розділі “Вимоги ПМГ 2024” (п. 44).

Також інформуємо про потенційних спікерів та амбасадорів щодо програми лікування безпліддя (список буде доповнюватися): https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1VKpXlmUq5qGuhkqoh47BipqcV6x_ IIABnaRp3aBGNZQ/htmlview.

 

  •  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь