Пошук

Оновлення військово-облікових даних: процес не припиняється!

Дата: 31.07.2024 11:38
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

Військовозобов’язані мали 60 днів для обов’язкового оновлення військово-облікових даних відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» № 3633 ІХ від 11.04.2024, який набрав чинності 18 травня 2024 року. Усі  громадяни України, які перебувають на військовому обліку, в тому числі військовозобов’язані жінки  зобов’язані були до 17.07.2024 року оновити свої облікові дані, а саме: уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти та інші персональні дані:

  • у разі перебування на території України – шляхом прибуття самостійно до ТЦК за місцем перебування на військовому обліку чи за своїм місцем проживання, або через електронний кабінет;
  • у разі перебування за кордоном – шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті ТЦК за місцем перебування на військовому обліку, або через електронний кабінет

  Попри те, що цей період завершився, процес оновлення даних не припиняється, українці й надалі зобов’язані інформувати територіальні центри комплектування про будь-які зміни у персональних даних, обов’язок оновлювати дані не зникає.

  Невиконання обов'язку щодо оновлення даних та інші порушення військовозобов'язаними правил військового обліку, а також законодавства про оборону та мобілізацію в особливий період відповідно до ст.210, 210.1 КУпАП - тягне накладення штрафу від 17 000 до 25 500 грн.

 

    З 16 липня  повістки в Україні  будуть надсилати поштою, саме тоді закінчився  встановлений законом строк у  60 днів на уточнення військово-облікових даних. Якщо приходить рекомендований лист, особа або під  особистий підпис   отримує повістку ,або відмовляється, або лист повертається –і таким чином вважається  що повістка була отримана. Якщо людини не було фізично на місці і повістка повертається – тоді запускається механізм адміністративного правопорушення.

  Слід зазначити, що у разі винесення постанови про притягнення до адміністративної відповідальності та невиконання її у добровільному порядку (або не оскарження її у порядку, передбаченому законодавством), постанова направляється на виконання до приватних або державних виконавців, які мають повноваження для здійснення виконавчих дій накладати арешт на майно та банківські рахунки особи.

  Звертаємо Вашу увагу, що в разі зміни  сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні в семиденний термін в обов’язковому порядку оновлювати ці дані, відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 року №1487 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов`язаних та резервістів». Якщо особа має бронювання або відстрочку, вона має надати документи, які підтверджують таке право. Також потрібно надавати ТЦК та СП документи, які підтверджують право на відстрочку від призову.

         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь