Пошук

В Україні стартувала інформаційна кампанія з мінної безпеки «Помічай зміни»

Дата: 29.07.2024 15:36
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Україна є найбільш замінованою країною у світі внаслідок повномасштабного вторгнення росії. За оцінками ДСНС, 26% території країни — 156 000 кв. км — потенційно забруднені мінами та несуть ризики для життя та здоровʼя громадян. 

За даними* секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності, від початку повномасштабної війни від вибухонебезпечних предметів постраждали 80 дітей, 15 з них загинули. Загалом від мін та інших вибухових предметів постраждали 673 українці, 297 — загинули. 

*дані станом 6 червня 2024 року

Недостатня обізнаність про мінну безпеку часто коштує життя та заподіює непоправну шкоду здоров’ю українців. Мета кампанії — сприяти зменшенню кількості нещасних випадків, пов'язаних з вибухонебезпечними предметами.

Кампанія «Помічай зміни» привертає увагу громадськості до реальної небезпеки, з якою зіштовхуються українці в лісах, парках, садах і полях, а також на озерах і річках, на березі моря і на автошляхах. Усі ці місця стали зонами ризику внаслідок війни, а отже, українці мають помічати ці зміни. Матеріали кампанії інформують та нагадують про те, як діяти у разі виявлення підозрілих предметів: зупинитися, не чіпати, дзвонити 101.

Кампанія містить соціальну рекламу, що буде розміщена на телебаченні та радіо; онлайн-контент; білборди та плакати в областях, які найбільше постраждали від повномасштабного вторгнення росії в Україну: у Харківській, Херсонській, Миколаївській, Чернігівській, Донецькій, Сумській, Одеській та Запорізькій. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь