Пошук

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Дата: 23.07.2024 08:41
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Мінсоцполітики, спільно з Проектами Ради Європи «Сприяння розробці житлових рішень для осіб, постраждалих від війни в Україні», та «Посилення соціального захисту в Україні», провели публічне обговорення нового інструменту – Субсидії на оренду житла для ВПО.

Участь в обговоренні взяли представники громадськості, міжнародних партнерів, інших органів влади, народні депутати.

Перший заступник Міністра соціальної політики Дарія Марчак наголосила на тому, що поточна допомога на проживання для ВПО (надається за Постановою 332) не вирішує багатьох проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи під час оренди житла. Зокрема, не враховує різницю цін на оренду в різних регіонах, не захищає ВПО від раптових змін в умовах проживання або терміновФото без описуого виселення, не стимулює орендодавців укладати офіційні договори.

Для вирішення цих проблем, спираючись на  досвід міжнародних партнерів, які вже реалізували подібні проекти,  Міністерство розробило інструмент – Субсидія на оренду житла для ВПО. 

Наразі проект фіналізується для подання на розгляд Уряду, і у випадку затвердження Урядом, вступить в дію протягом наступних декількох місяців. 

Хто з ВПО може отримати таку субсидію

Переселенець має укласти офіційну угоду з орендодавцем. Тільки в цьому випадку можна розраховувати на допомогу.

 

Допомогу можуть призначФото без описуити, якщо видатки родини на оренду житла перевищують 30% сукупних доходів домогосподарства. При прийнятті рішення будуть також враховуватися регіональні відмінності цін на оренду

 

Якщо Уряд затвердить цей вид підтримки, реєструватися на неї можна буде через електронний кабінет Пенсійного фонду. Це позбавить ВПО від черг біля кабінетів та надання купи довідок. 

 

 

 

“Пенсійний фонд завдяки обмінам з іншими державними органами зможе велику частину роботи дляФото без опису призначення субсидій робити самостійно. І ми, як Міністерство соціальної політики, будемо забезпечувати облік, аналіз, моніторинг ефективності впровадження цього інструменту», — каже перша заступниця Міністра соціальної політики Дарія Марчук.

Наразі проєкт фіналізується для подання на розгляд Уряду. Очікується, що субсидії стануть доступні цього року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь