Пошук

Кіберполіція попереджає про небезпеку вербування підлітків російськими спецслужбами!

Дата: 18.07.2024 08:46
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

 

Друзі, в цей складний час варто уважно спостерігати за тим, що відбувається в інформаційному просторі, критично оцінювати та подбати про власних дітей.
Наразі війна відбувається не лише за допомогою зброї на землі, воді та у повітрі, а й на полі бою соцмереж та всього інформаційного простору.
 

 

 

УВАГА!!!

В умовах повномасштабного вторгнення РФ на територію України агресор дедалі частіше залучає українських підлітків до злочинної діяльності. Російські спецслужби вербують неповнолітніх на вчинення диверсій через соціальні мережі, зокрема Telegram, WhatsApp, Signal, а також *на ігрових інтернет-платформах та інших Інтернет ресурсах*. За винагороду підбурюють підлітків робити написи антиукраїнських гасел в публічних місцях, здійснювати підпали авто українських військових, релейних шаф на залізниці тощо. Такими злочинними діями російські спецслужби втягують неповнолітніх в протиправну діяльність, залучаючи їх до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, передбачених ст. ст. 111, 113, 114 ¹ Кримінального кодексу України (далі – КК України), а також кримінальних правопорушень проти власності, передбачених ст. 194 КК України.
На території області у 2024 році фіксуються непоодинокі випадки вчинення неповнолітніми таких кримінальних правопорушень.
ПРОСИМО батьків обговорити з дітьми попередження вчинення таких злочинів та налаштувати батьківський контроль на дитячих телефонах, ноутбуках, планшетах тощо, запровадити обмеження видимості облікового запису дитини для третіх осіб в соціальних мережах, щоб зловмисники не мали можливості запрошувати дітей в анонімні чати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь