Пошук

Інвентаризація земель – один із ключових факторів розвитку Верхньорогачицької громади

Дата: 17.02.2022 22:52
Кількість переглядів: 196

Інвентаризація земель – один із ключових факторів розвитку Верхньорогачицької громадиФото без опису

Після об’єднання, одним із пріоритетних завдань Верхньорогачицької громади є проведення інвентаризації земель селищної ради, що стане базою для регулювання земельних відносин, раціонального використання й охорони земель, ефективного та об'єктивного оподаткування.

 

«У зв'язку з тим, що одним з основних джерел надходження коштів до місцевого бюджету є надходження від плати за землю, проведення інвентаризації земель у всіх населених пунктах об’єднаної територіальної громади сприятиме наповненню бюджету шляхом сплати орендної плати та/або земельного податку за користування землею», - відзначає начальник відділу земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету селищної ради Олександр Ремєзков.

 

Наразі, спеціалістами відділу розпочато роботу з інвентаризації земель на території Чистопільського старостинського округу громади. Робота триватиме протягом поточного та наступного місяців.

 

Під час інвентаризації проводитиметься аналіз земельного фонду округу, розподіл земель між власниками та землекористувачами згідно з даними державного земельного кадастру та реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Здійснюватиметься актуалізація відомостей про платників земельного податку та орендної плати та подальший контроль за їх сплатою.

 

Окрема увага приділятиметься використанню земельних ділянок під об’єктами нерухомого майна, що використовуються сільськогосподарськими товаровиробниками як виробничі території та складські приміщення, а також під об’єктами для здійснення підприємницької діяльності.

 

«Протягом листопада-грудня 2021 року аналогічна робота була проведена на території Самійлівського старостинського округу – здійснили аналіз сплати земельного податку сільгосптоваровиробниками усіх форм власності, а також фізичними особами. Як результат, до місцевого бюджету додатково надійшло 211 тисяч гривень – заборгованість за користування земельними ділянками», - підкреслив Олександр Костянтинович.

 

Крім того, під час роботи на територіях старостинських округів спеціалісти відділу також надають консультації, всім бажаючим громадянам, щодо наявних питань земельного законодавства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь