Пошук

Працювали над важливими питаннями у сфері надання соціальних послуг у територіальних громадах Херсонщини

Дата: 10.02.2022 09:24
Кількість переглядів: 91

Працювали над важливими питаннями у сфері надання соціальних послуг у територіальних громадах ХерсонщиниФото без опису

Протягом трьох днів у місті Нова Каховка проходив семінар-тренінг з питань забезпечення реалізації державної політики у сфері надання базових соціальних послуг на рівні територіальних громад, координації та організації надання гендерно чутливих послуг у контексті COVID-19 на рівні територіальних громад у сфері протидії гендерно зумовленому насильству та насильству за ознакою статі, та у сфері захисту прав дітей.

 

Участь у заході взяли й фахівчині у сфері соціальних послуг Верхньорогачицької громади – начальник служби у справах дітей Олена Ігнатенко та уповноважена особа з питань соціального захисту Юлія Вечоркіна.

 

Разом із колегами з територіальних громад Херсонщини верхньорогачанки провели спільний аналіз наявних базових соціальних послуг в громадах, отримали знання щодо проведення оцінки надання соціальної послуги за методологією AAAQ (наявність, доступність, прийнятність, якість), формували проєктні ідеї в загальних та специфічних цілях і результатах.

 

Крім того, з допомогою досвідчених фахівців, а саме експертки ПРООН Анжели Литвиненко, представниці Національної соціальної сервісної служби Вікторії Рильської, очільниці Департаменту соціального розвитку ХОДА Галини Козакової, директор Херсонського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Дмитро Муценко відповідальні за соціальну роботу в громадах навчилися виокремлювати пріоритетні соціальні послуги, що надаються певній категорії отримувачів соціальних послуг (ВІЛ-інфікованим особам, особам із залежністю від психотропних речовин, особам, які постраждали від торгівлі людьми, біженцям, особам із психічними розладами тощо.

 

Загалом тренінг пройшов творчо, активно, цікаво та натхненно. Дякуємо організаторам проєкту «Посилення стійкості громад у Херсонській області», який реалізується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки уряду Великої Британії наданої через Посольство Великої Британії в Україні та фасилітаторам тренінгу за професіоналізм, досвідченість, комунікабельність, компетентність та можливість дізнатися нове. Працюємо далі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь