Пошук

Відбулася сесія Верхньорогачицької селищної ради

Дата: 08.02.2022 23:02
Кількість переглядів: 106

Відбулася сесія Верхньорогачицької селищної радиФото без опису

8 лютого 2022 року під головуванням Верхньорогачицького селищного голови Світлани Коротун відбулося засідання ХVI сесії Верхньорогачицької селищної ради 8-го скликання, якій передували засідання постійних депутатських комісій.

 

У роботі сесії взяли участь заступник селищного голови Дмитро Безрідний, секретар селищної ради Любов Мельник, керівники комунальних підприємств селищної ради, а також начальники відділів виконавчого комітету селищної ради.

 

Було заслухано ряд важливих для громади питань серед яких одним із найголовніших стало затвердження основного документа громади – Стратегії розвитку селищної ради на найближчі п’ять років.

 

На засіданні також були прийняті й інші важливі рішення, серед них внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку й до бюджету селищної територіальної громади на поточний рік.

 

Далі, в ході роботи сесії, депутати затвердили три цільових місцевих програми в галузі освіти та культури громади. Зокрема, це:

 

- «Розвиток освіти Верхньорогачицької громади на 2022– 2025 роки»;

 

- «Стимулювання молодих фахівців у галузях освіти та культури Верхньорогачицької селищної ради на 2022-2025 роки»;

 

- «Стипендії Верхньорогачицької селищної ради для обдарованої молоді на 2022-2025 роки».

 

Ціла низка рішень стосувалася питань земельних відносин:

 

- виготовлення і затвердження технічної документації із землеустрою;

 

- надання дозволу/відмову на розробку проєктів землеустрою;

- прийняття у комунальну власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності;

 

- включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок для забезпечення потреб військовослужбовців – учасників антитерористичної операції на сході України та членів родин військовослужбовців, загиблих у ході антитерористичної операції;

 

- затвердження Генерального плану поєднаного зі схемою зонування села Зелене.

 

Затвердили обранці громади Положення про порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників комунальних підприємств, установ та закладів Верхньорогачицької селищної ради та Порядок проведення консультацій з громадськістю виконавчими органами Верхньорогачицької селищної ради, а також схвалили звіт Верхньорогачицького селищного голови про роботу ради за 2021 рік.

 

Цього дня, було ухвалено й ряд кадрових питань – зокрема, призначено заступником Верхньорогачицького селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Артура Давидова та керуючим справами (секретаря) виконавчого комітету Верхньорогачицької селищної ради Олену Михайлову, які увійшли до складу виконкому.

 

Наприкінці сесії до присутніх звернулася депутат селищної ради Любов Симчук стосовно потреби в суттєвому підвищенні ефективності існуючої територіальної оборони селищної ради, яка підкреслила, що саме перед органом місцевого самоврядування наразі має стояти питання формування якісного складу територіальної оборони та її належного фінансового забезпечення.

 

Прийняті рішення засідання сесії селищної ради будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади для ознайомлення у строки визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь