Пошук

У Верхньорогачицькій селищній раді відзначили 78-у річницю визволення селища та сіл громади від німецько-фашистських загарбників

Дата: 04.02.2022 20:53
Кількість переглядів: 114

У Верхньорогачицькій селищній раді відзначили 78-у річницю визволення селища та сіл громади від німецько-фашистських загарбниківФото без опису

Лютневі дні 1944 року для Верхньорогачицького краю є знаменними. Адже в роки Другої світової війни в боях, які тривали у період 31 січня – 8 лютого 1944 року, війська 4-го Українського фронту, взаємодіючи із 3 Українським фронтом, зламали оборону противника й 6 лютого 1944 року визволили Верхній Рогачик, а до 9 лютого всі населені пункти нашої малої Батьківщини.

 

Тож, з нагоди 78-ї річниці визволення населених пунктів Верхньорогачицької громади від німецько-фашистських загарбників у селищі Верхній Рогачик відбувся меморіальний захід.

 

Мешканці селища зібралися в центральному будинку культури, щоб віддати данину щирої вдячності та шани Героям війни, яка забрала тисячі життів односельців.

 

До присутніх, з нагоди пам’ятної дати, звернулася Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун, яка закликала всіх пам’ятати ті страшні воєнні дні кровопролиття.

 

«78 років відділяють нас від тих лютневих днів, коли відлунали останні залпи війни на Верхньорогачицькій землі. Давно загоїлися рани, зрівнялися окопи, але людська пам’ять знову і знову повертається до воєнного минулого…. Адже час невпинний! Проходить рік за роком і на превеликий жаль переможців тієї війни вже немає серед нас, але пам’ять про їх подвиг житиме вічно та нагадуватиме про себе братськими могилами, обелісками та Меморіалами Слави. Тож, думаю, що в цей пам’ятний, світлий, святковий і водночас сумний день ми повинні вкотре низько схилити голови перед пам’яттю полеглих воїнів і тих, хто помер від ран у повоєнні роки, перед пам’яттю наших земляків, які загинули у фашистських катівнях», - відзначила у своєму виступі Світлана Іванівна.

 

Далі мали нагоду виступити артисти та аматори мистецтва громади, які піснями, віршами та композиціями на воєнну тематику заставили кожного присутнього у залі поринути думками в минуле, пережити лихоліття війни та звичайно ж подякувати за життя.

 

Полеглих в боях воїнів-земляків цього дня вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Монумента Слави та Меморіалу «Скорботна Мати».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь