Пошук

Третя річниця загибелі земляка – воїна АТО Сергія Гузенка

Дата: 04.02.2022 13:52
Кількість переглядів: 133

Третя річниця загибелі земляка – воїна АТО Сергія ГузенкаФото без опису

4 лютого – третя річниця з дня загибелі Героя-земляка, одного з найкращих синів Верхньорогачицької громади, який поклав життя, захищаючи своїх земляків та всіх співвітчизників у неоголошеній війні проти України.

 

Того зловіщого понеділка 2019 року, Сергій Гузенко загинув від кулі снайпера в районі селища Опитне (Піски) Ясинуватського району Донецької області при спробі винести з-під обстрілу пораненого побратима.

 

Сьогодні, рідні Сергія, Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун та заступник голови Дмитро Безрідний, депутати селищної та обласної рад, односельці поклали квіти до могили та пом’янули загиблого воїна АТО.

 

«Ми схиляємо голови перед пам’яттю свого Героя-захисника – Сергія Гузенка. Ось уже третій рік як відважного юнака немає серед нас. До останнього свого подиху він мужньо стояв на оповитому війною Донбасі за кожного з нас – за те, щоб під мирним небом ми могли вчитися, працювати, робити кращою нашу Україну, нашу громаду, щоб ми з вами та майбутні покоління мали гідне життя у вільній незалежній країні. Переконана, що саме про це мріяв Сергій. Тож схилімо голови на знак нашої вдячності за його подвиг, незламність та героїзм. Вшануймо світлу пам'ять полеглого Героя, адже вона жива, допоки ми пам'ятаємо!», - розділяючи з рідними скорботу та біль втрати сказала Світлана Коротун.

 

Хвилиною мовчання та теплими словами зі спогадів про шкільні і юнацькі роки згадували свого Героя педагоги Самійлівської школи, в якій навчався Сергій.

 

Висловила слова вдячності батькам за сина-патріота також депутат Херсонської обласної ради Наталія Тарасова.

 

Уся громада схиляє голови перед світлою пам’яттю воїна! Сумуємо… Пам’ятаємо…

 

НАГАДАЄМО:

Гузенко Сергій Олександрович («Шериф»)

 

Дата та місце народження: 16 жовтня 1987 р., с. Павлівка, Верхньорогачицький район, Херсонська область.

 

Дата та місце загибелі: 4 лютого 2019 р., с. Опитне, Ясинуватський район, Донецька область.

 

Звання: Старший сержант.

 

Посада: Головний сержант роти.

 

Підрозділ: 42-й окремий мотопіхотний батальйон (57-а окрема мотопіхотна бригада)

 

Обставини загибелі: Загинув 4 лютого 2019 року близько 17.00 від кулі снайпера в районі селища Опитне (Піски) Ясинуватського району Донецької області при спробі винести з-під обстрілу пораненого побратима.

 

Місце поховання: с. Павлівка, Самійлівський старостинський округ, Верхньорогачицька селищна рада, Каховський район, Херсонська область.

 

Нагороджений медалями «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня, «За участь у боях», «За зміцнення обороноздатності», «За незламність духу», «За службу державі», пам'ятним знаком «Іловайськ-2014», пам'ятним знаком «Дебальцеве 2015», нагрудним знаком «57-а окрема мотопіхотна бригада», медаллю «Операція об'єднаних сил. За звитягу та вірність».

Указом Президента України № 50/2020 від 11 лютого 2020 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь