Пошук

Визначення платником акцизного податку

Дата: 27.01.2022 14:22
Кількість переглядів: 31

Фото без описуГоловне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо визначення платником акцизного податку.

Так, діючою редакцією ст. 212 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зі змінами та доповненнями, внесеними Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон №1914), визначено, що платником акцизного податку, зокрема, є особа – суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів (п. п.212.11 п. 212.1 ст. 212 Кодексу).

Разом із тим п. 56 Закону № 1914 передбачено доповнення до ст. 212 Кодексу п. п. 212.1.17, де платником акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів визначається «особа – виробник та/або імпортер тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, яка здійснює їх реалізацію для цілей оподаткування акцизним податком з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів за ставкою, визначеною п. п. 215.3.10 п. 215.3 ст. 215 цього Кодексу».

Як зазначено у прикінцевих положеннях Закону № 1914, зазначені зміни, які набирають чинності з 1 січня 2022 року, почнуть діяти не раніше дня набрання чинності змінами до Бюджетного кодексу України в частині запровадження механізму зарахування акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, до місцевих бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь