Пошук

У Верхньорогачицькій селищній раді працювали над створення ресурсної карти громади

Дата: 27.01.2022 08:07
Кількість переглядів: 62


Фото без описуОстанні декілька років питання місцевого економічного розвитку набувають все більшого значення для громад, не є винятком і Верхньорогачицька громада.

 

Завдяки бюджетній децентралізації та реформі місцевого самоврядування сьогодні громада отримала більше ресурсів та повноважень, права ними розпоряджатися. Разом із тим, перед громадою постало серйозне питання свого подальшого розвитку, визначення можливостей та стратегічних напрямів дій.

 

Адже, погодьтеся, що забезпечити своїм жителям належні публічні послуги, робочі місця, благоустрій, соціальну підтримку здатні лише економічно спроможні та розвинені громади.

 

Але, реальна здатність вирішувати місцеві проблеми та йти шляхом розвитку своєї території можливо лише за умови соціального партнерства та відповідальності мешканців громади, бізнесу та влади.

 

Тож з метою, економічного розвитку Каховського району, до складу якого входить Верхньорогачицька громада 25 січня поточного року, на території селищної ради почав працювати Мобільний центр підтримки підприємців Каховського району.

 

В рамках роботи, а саме першого дня, модератор Центру – Павло Ярмій спільно із тренером Центру – Вікторією Кулаковою працювали з активом Верхньорогачицької громади та її підприємцями в напрямку створення ресурсної карти Верхньорогачицької об’єднаної територіальної громади.

 

«Саме люди можуть змінити територію, на якій живуть. Ніхто не може зробити це краще ніж вони самі! І це є головна рушійна сила розвитку території, але в контексті тісної співпраці влади з громадськістю, підприємцями та тими активними людьми, якими ви є! », - звернувся до учасників заходу Павло Ярмій.

 

Далі всі присутні долучилися до стратегічного бачення розвитку громади, оцінки її слабких та сильних сторін, визначення переваг, планування прийнятних для громади соціально-економічних процесів, а також передбачення можливого пріоритетного напряму діяльності громади враховуючи сформовану ресурсну карту громади.

 

В цілому перший день роботи Мобільного центру підтримки підприємців Каховського району на території Верхньорогачицької громади пройшов насичено та головне продуктивно.

 

Оскільки був реальний простір живої взаємодії місцевих підприємців, влади, громадських активістів та депутатів у контексті мобілізації ресурсів та поглядів із різних джерел для розвитку Верхньорогачицької громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь