Пошук

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ЩОДО РЕОРГАНІЗАЦІЇ ЗАКЛАДІВ ПОВНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ НА ТЕРИТОРІЇ ВЕРХНЬОРОГАЧИЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 24.01.2022 23:23
Кількість переглядів: 119

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

ЩОДО РЕОРГАНІЗАЦІЇ ЗАКЛАДІВ ПОВНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

НА ТЕРИТОРІЇ ВЕРХНЬОРОГАЧИЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИФото без опису

 

  1. Найменування організатора громадського обговорення  –  Верхньорогачицька селищна рада.
  2. Мета: врахування думки жителів Верхньорогачицької громади щодо реорганізації діяльності закладів повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради.

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєкту рішення селищної ради про реорганізацію мережі закладів повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради.

Відповідно до статті 143 Конституції України, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 66, 25 Закону України «Про освіту», статей 32, 35, 37 Закону України «Про повну загальну середню освіту» у Верхньорогачицькій громаді планується реорганізація мережі закладів повної загальної середньої освіти.

Відповідно до Конституції України «Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів  комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» зазначається, що:

  1. Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).
  2. Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.
  3. Під час утворення закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.
  4. У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.
  5. Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.  

 

Станом на сьогодні на території Верхньорогачицької селищної ради функціонують 7 закладів повної загальної середньої освіти, з них: 1 опорний заклад повної загальної середньої освіти, який має у своїй структурі одну філію (початкова школа),  1 заклад дошкільної, повної загальної середньої освіти та 5 закладів повної загальної середньої освіти в яких загалом навчається 1001 дитина, що на 4 дитини менше в порівнянні з 01 вересням 2021 року.

Розподіл освітньої субвенції з державного бюджету (далі – освітня субвенція), яка передбачена на заробітну плату педагогічних працівників, здійснюється за єдиними підходами для всіх місцевих бюджетів України на основі фактичного контингенту учнів та з урахуванням об’єктивних параметрів: щільності учнів та відсотка населення, що проживає у сільській місцевості. 

Обсяг освітньої субвенції  на 2022 рік  Верхньорогачицької  територіальної громади  становить - 35 976,2 тис.грн., в тому числі - 1 807,94 тис.грн. для виплати заробітної плати асистентам вчителів в інклюзивних класах, тобто освітньою  субвенцією на одного учня  передбачено - 33 998 грн. на рік.  

У 2022 році розрахункова наповнюваність класів учнями закладів повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької територіальної громади становить 12,5 учнів, проте фактична наповнюваність класів 11,96 учнів.

  

 

 

Кількість учнів

з них за індивід.формою

Кількість класів

Фактична 

наповнюваність класів

 

 

1

Верхньорогачицький ОЗПЗСО

424

4

21

20,2

+

2

Первомаївський ЗПЗСО

154

0

11

14,0

+

3

Верхньорогачицький ЗПЗСО

125

2

11

11,4

-

4

Михайлівський ЗДПЗСО

87

0

11

7,9

-

5

Чистопільський ЗПЗСО

80

0

11

7,3

-

6

Самійлівський ЗПЗСО

57

6

8

7,1

-

7

Ушкальський ЗПЗСО

78

0

11

7,1

-

Всього

1005

16

84

11,96

 

Діючий формульний підхід до освітньої субвенції спрямований державою на підвищення якості освітніх послуг через стимулювання місцевого самоврядування до оптимізації неефективної мережі закладів.

Оптимізація мережі не призводить до зменшення обсягу освітньої субвенції.  При оптимальній мережі кошти можуть бути спрямовані на збільшення надбавок та доплат педагогічним працівникам,  а також на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти.                      

Заходи з оптимізації мережі закладів освіти планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

Отже, можливим варіантом вирішення питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Верхньорогачицької селищної ради пропонується на розгляд та громадське обговорення проєкт рішення Верхньорогачицької селищної ради:

  • «Про реорганізацію Самійлівського закладу повної загальної середньої освіти та Верхньорогачицького закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області шляхом приєднання до Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області».

Запропонований проєкт рішення дозволить системі освіти Верхньорогачицької громади сформувати оптимальну мережу закладів повної загальної середньої освіти, що буде як найкраще  забезпечувати  освітні потреби учнів, які здобувають освіту на всіх її рівнях.

Форма проведення громадського обговорення:

  • публічне громадське обговорення передбачатиме проведення в приміщеннях закладів освіти засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами  закладів повної загальної середньої освіти;
  • у разі продовження на території України дії карантину та карантинних обмежень, запроваджених постановою Кабінету Міністрів України  від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 74402, вул.. Центральна, 64, смт Верхній Рогачик.

До участі в обговорені запрошуються всі мешканці Верхньорогачицької громади.

  1. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Нестеренко Світлана Михайлівна -  начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Верхньорогачицької селищної ради.
  2.  Контактна особа – Пахомова Аліна Миколаївна тел.. 0502277594.
  3. Свої зауваження та пропозиції просимо надавати з 21 січня 2022 року по                    21 січня 2023 року на поштову адресу: 74402,  вул.. Центральна, 64  смт Верхній Рогачик та електронну адресу: vrogachikosvita@ukr.net.
  4. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведення аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Верхньорогачицької селищної ради.

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

Про реорганізацію Самійлівського

закладу повної загальної середньої освіти

та Верхньорогачицького закладу

повної загальної середньої освіти

Верхньорогачицької селищної ради

Каховського району Херсонської області

шляхом приєднання до Верхньорогачицького

опорного закладу повної загальної середньої освіти

Верхньорогачицької селищної ради

Каховського району Херсонської області

 

 

Відповідно до статей 80, 81, 87, 104-107 Цивільного кодексу України, статей                   52-54 Господарського кодексу України, статей 25, 66 Закону України «Про освіту», 35, 37 Закону України «Про повну загальну середню освіту», «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», Положення про опорний заклад освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року №532 (із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ від 27 січня 2021 року №56), Типового положення про філію закладу освіти, затвердженого наказом МОН України від 06 грудня 2017 року №1568, керуючись статтею 26 Закону України «Про місце самоврядування в Україні», Верхньорогачицька селищна рада ВИРІШИЛА:

1 . Реорганізувати заклади повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради:

    1. Самійлівський заклад повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області                    (код ЄДРПОУ 24948034), юридична адреса: Україна, 74441, Херсонська область, Каховський район, село Самійлівка, проспект Центральний, будинок 5, шляхом приєднання його до Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області, створивши на його базі Самійлівську початкову школу-філію Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області.
    2. Верхньорогачицький заклад повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області (код ЄДРПОУ 24948136), юридична адреса: Україна, 74401, Херсонська область, Каховський район, селище міського типу Верхній Рогачик, вулиця Січова, будинок 19, шляхом приєднання його до Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області, створивши на його базі Верхньорогачицьку гімназію-філію Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області.
  1. Визначити, що Верхньорогачицький опорний заклад повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обов’язків реорганізованого Самійлівського закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області та реорганізованого Верхньорогачицького закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області.
  2. Створити комісії з реорганізації:
    1. Самійлівського закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області  шляхом приєднання до Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області та затвердити її склад (додаток 1).
    2. Верхньорогачицького закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області шляхом приєднання до Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області та затвердити її склад (додаток 2).
  3. Встановити строки заявлення кредиторами вимог до юридичних осіб, що реорганізовуються – 2 місяці з дня опублікування повідомлення про припинення (реорганізації) юридичних осіб, відповідно до вимог чинного законодавства.
  4. Комісії з реорганізації закладів повної загальної середньої освіти, затвердженої підпунктами 3.1, 3.2. даного рішення:
    1. Протягом трьох робочих днів з дати прийняття цього рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію про організацію Самійлівського закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області та Верхньорогачицького закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області.
    2. Здійснити інвентаризацію основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, документів тощо.
    3. Вжити заходів щодо дотримання прав та законних інтересів працівників Самійлівського закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області  та Верхньорогачицького закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області.
    4. По завершенню процесу реорганізації підготувати та подати на затвердження Верхньорогачицькій селищній раді передавальні акти, які мають містити правонаступництво щодо майна, прав та обов’язків юридичних осіб, що реорганізовуються шляхом приєднання, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов’язання, які оспорюються сторонами.
    5. Забезпечити здійснення інших організаційно-правових заходів, пов’язаних з реорганізацією юридичних осіб, зазначених у підпунктах 1.1, 1.2. даного рішення.
  5. Утворити у складі Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області територіально відокремлені структурні підрозділи, що не мають статусу юридичних осіб:
    1. Самійлівську початкову школу-філію Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області.
    2. Верхньорогачицьку гімназію-філію Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області.
  6. Директору Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області Валентині КОРОТУН:
    1. Розробити на подати на затвердження Верхньорогачицькій селищній раді:
  • статут Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області;
  • Положення про Самійлівську початкову школу-філію Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області;
  • Положення про Верхньорогачицьку гімназію-філію Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області.

7.2. Затвердити структуру та штатний розпис Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області з урахуванням вимог цього рішення.

8. Встановити, що територіально відокремлені структурні підрозділи опорного закладу, а саме: Самійлівська початкова школа-філія Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області та Верхньорогачицька гімназія-філія Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області розпочинають своє функціонування з часу внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про припинення Самійлівського закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області  (код ЄДРПОУ 24948034) та  Верхньорогачицького закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області  (код ЄДРПОУ 24948136), в результаті їх реорганізацій шляхом приєднання до Верхньорогачицького опорного закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області (код ЄДРПОУ 37879044).

9. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я.

                                                                                                      

 

Верхньорогачицький селищний голова                                Світлана КОРОТУН

 

 

Додаток 1

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням ____ сесії

Верхньорогачицької селищної

ради восьмого скликання

від ____________ №____

 

СКЛАД КОМІСІЇ З РЕОРГАНІЗАЦІЇ

САМІЙЛІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ПОВНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ВЕРХНЬОРОГАЧИЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

КАХОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Голова комісії

Поздняков Віталій Леонідович

директор Самійлівського закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області

Члени комісії:

Слоневська Лариса Іванівна

голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я селищної ради

Трапенов Андрій Геннадійович

начальник відділу юридичного, кадрового забезпечення та інформаційно-організаційної роботи виконавчого комітету Верхньорогачицької селищної ради

Пахомова Аліна Миколаївна

спеціаліст І категорії з питань освіти відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Верхньорогачицької селищної ради

Лігостаєва Галина Іванівна

директор комунальної установи «Верхньорогачицький центр по обслуговуванню закладів освіти»

Бойко Тетяна Олександрівна

головний бухгалтер комунальної установи «Верхньорогачицький центр по обслуговуванню закладів освіти» 

Синявська Юлія Вікторівна

бухгалтер комунальної установи «Верхньорогачицький центр по обслуговуванню закладів освіти» 

Зеленська Світлана Андріївна

бухгалтер комунальної установи «Верхньорогачицький центр по обслуговуванню закладів освіти» 

 

 

 

 

 

Додаток 2

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням ____ сесії

Верхньорогачицької селищної

ради восьмого скликання

від ____________ №____

 

СКЛАД КОМІСІЇ З РЕОРГАНІЗАЦІЇ

ВЕРХНЬОРОГАЧИЦЬКОГО ЗАКЛАДУ ПОВНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ВЕРХНЬОРОГАЧИЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

КАХОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Голова комісії

Вертегел Валерій Михайлович

директор Верхньорогачицького закладу повної загальної середньої освіти Верхньорогачицької селищної ради Каховського району Херсонської області

Члени комісії:

Слоневська Лариса Іванівна

голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я селищної ради

Трапенов Андрій Геннадійович

начальник відділу юридичного, кадрового забезпечення та інформаційно-організаційної роботи виконавчого комітету Верхньорогачицької селищної ради

Пахомова Аліна Миколаївна

спеціаліст І категорії з питань освіти відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Верхньорогачицької селищної ради

Лігостаєва Галина Іванівна

директор комунальної установи «Верхньорогачицький центр по обслуговуванню закладів освіти»

Бойко Тетяна Олександрівна

головний бухгалтер комунальної установи «Верхньорогачицький центр по обслуговуванню закладів освіти» 

Синявська Юлія Вікторівна

бухгалтер комунальної установи «Верхньорогачицький центр по обслуговуванню закладів освіти» 

Зеленська Світлана Андріївна

бухгалтер комунальної установи «Верхньорогачицький центр по обслуговуванню закладів освіти» 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь