Пошук

Говорили про обов’язки та відповідальність батьків за виховання й утримання дітей

Дата: 19.01.2022 11:08
Кількість переглядів: 62

Фото без описуГоловний юрист Верхньорогачицького БПД Олена Філімоненко, спільно з фахівцем із соціальної роботи Верхньорогачицького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Людмилою Грицаєнко провели інформаційний семінар для суб’єктів пробації Каховського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» на тему «Позбавлення батьківських прав».

 

Під час заходу спікери навели приклади підстав для позбавлення батьківських прав, порядок розгляду справ даної категорії, наслідки позбавлення батьківських прав як для батьків, так і для дитини. Крім того, зауважили, що позбавлення батьківських прав має безстроковий характер, однак воно не є безповоротним. Батьківські права батьків або одного з них можуть бути поновлені за рішенням суду, якщо ці особи змінили свою поведінку щодо дитини або вилікувались від алкоголізму чи наркоманії.

 

Далі, Людмила Грицаєнко ознайомила присутніх з переліком соціальних послуг, що надає Центр відповідно до Законів України  «Про соціальні послуги», «Про соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю» та надала інформаційні листівки з контактними номерами, за якими можуть звертатися особи у разі виникнення питань.

 

По завершенню заходу Олена Філімоненко забезпечила роботу консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, де суб’єкти пробації отримали правові консультації зі спадкового, трудового права та законодавства у сфері виконання судових рішень, надала інформаційні буклети.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь