Пошук

Робочий тиждень розпочався з апаратної наради

Дата: 17.01.2022 23:10
Кількість переглядів: 81

Робочий тиждень розпочався з апаратної нарадиФото без опису

Понеділок, 17 січня, розпочався з апаратної наради під керівництвом заступника Верхньорогачицького селищного голови Дмитра Безрідного.

 

Під час наради розглядалися питання, що стосувалися забезпечення функціонування медичної та освітянської галузей громади.

 

Першочергово було проаналізоване питання запобігання поширенню на території громади коронавірусної інфекції COVID-19.

 

Доповів із даного питання головний лікар Верхньорогачицького ЦПМСД Анатолій Щербак.

 

Так, за минулий тиждень зареєстровано 4 нових випадки захворюваності на коронавірусну інфекцію (с.Бабине – 2, с.Ушкалка – 1, с.Первомаївка – 1). Загальна кількість хворіючих на COVID-19 на сьогодні складає 6 осіб.

 

Також, зі слів медика, за минулий тиждень було провакциновано всього 159 осіб, із яких ІІ дозу вакцини отримали 90 осіб, І дозу – 18, ІІІ дозу (додаткову) – 1 особа, ІV дозу (бустерну) – 50 осіб.

 

Станом на ранок 17 січня, в пункті щеплення Центру первинної медико-санітарної допомоги в наявності вакцини CoronaVac (309 доз) та Pfizer-BioNTech (96 доз).

 

«У цілому епідемічна ситуація по захворюваності на COVID-19 поліпшилась. Крім того, наразі не реєструються нові випадки й у військовій частині, що дислокується на території громади. Всі захворілі на ГРВІ обстежувались швидкими тестами. Так, за минулий тиждень, кількість хворих на ГРВІ становить 31 особу, із яких 12 дітей»,- підсумував Анатолій Володимирович.

 

Щодо функціонування закладів освіти в громаді доповіла директор КУ «Верхньорогачицький центр по обслуговуванню закладів освіти» Галина Лігостаєва.

 

Наразі першочерговим питанням є організація харчування дітей у закладах освіти громади.

 

«Від першого січня 2022 року у навчальних закладах має бути запроваджене оновлене меню дитячого харчування, яке на сьогодні вже погоджене в Держпродспоживслужбі всіма дитячими садками та закладами загальної середньої освіти громади. Поряд з тим зміна системи шкільного харчування значною мірою залежить від технічного стану харчоблоків. Торік ми активно оновлювали харчоблоки, кухонний інвентар. Наразі процес теж активно триває – чекаємо доставку нових виробничих столів та пароконвектоматів, які розподілимо по харчоблоках закладів освіти громади», - розпочала доповідь Галина Іванівна.

 

«Зважаючи на те, що потрібно укласти нові договори з постачальниками продуктів, позаяк істотно змінився перелік продуктів харчування, комунальною установою було вчасно сплановано всі закупівлі. Адже розуміємо, що харчування дітей має бути безперервним. Але на жоден тендер не прийшли постачальники. Нині – їх оголошено вже восьмий раз», - підкреслила Галина Лігостаєва.

 

Зі слів директора комунальної установи черговий тендер має завершитися 20 січня поточного року. Тож, орієнтовно, за умови наявності визначеного постачальника, вже з першого лютого харчування має відновитися в тих закладах освіти де наразі діти не отримують обіди та сніданки. В усіх закладах дошкільної освіти, а також Михайлівському, Самійлівському та Первомаївському закладах повної загальної середньої освіти громади діти харчуються за рахунок залишків продуктів харчування.

 

Також, під час наради, опрацювали питання ходу опалювального періоду, наявності та закупівлі вугілля, енергозабезпечення закладів тощо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь