Пошук

ФОП, які здійснюють перевезення пасажирів з використанням талонів, квитків, не застосовують РРО/ПРРО

Дата: 14.01.2022 14:18
Кількість переглядів: 55

Фото без описуГоловне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО (далі – ПРРО) фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку першої групи, які здійснюють перевезення пасажирів при проведенні розрахунків           з використанням талонів, квитків.

Відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

Згідно з п. 4 ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненням (далі – Закон № 265) РРО та/або ПРРО та розрахункові книжки (далі – РК) не застосовуються, зокрема, при продажу проїзних і перевізних документів на автомобільному транспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків                       з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю.

Статтею 39 Закону України від 05 квітня 2001 року № 2344-III «Про автомобільний транспорт» зі змінами та доповненнями визначено, що документом для регулярних пасажирських перевезень для пасажира є квиток на проїзд в автобусі та на перевезення багажу (для пільгового проїзду – посвідчення особи встановленого зразка чи довідка, на підставі якої надається пільга), а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – електронний квиток та документи для пільгового проїзду.

Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 25.05.2006 №503 затверджені Типові форми квитків на проїзд пасажирів і перевезення багажу на маршрутах загального користування.

Отже, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють перевезення пасажирів, у разі проведення розрахунків                    з використанням талонів, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю, РРО та/або ПРРО та РК не застосовують.

Із зазначеною інформацією можна ознайомитися в розділі 109.03 загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу, який розміщено за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь