Пошук

З 1 січня 2022 року РРО/ПРРО стануть обов’язковими для використання, а штрафи зростуть

Дата: 31.12.2021 10:17
Кількість переглядів: 86

Фото без описуГоловне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що з 1 січня 2022 року застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) стане обов’язковим для платників єдиного податку IIIV груп, які проводять готівкові розрахунки.

Відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише платники єдиного податку І групи.

У зв’язку з цим звертаємо увагу підприємців – платників єдиного податку II-IV груп на необхідність завчасної реєстрації РРО/ПРРО у контрольних органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

Електронний кабінет надає можливість подання суб’єктами господарювання заяв для реєстрації РРО/ПРРО (за формою № 1-РРО або № 1-ПРРО) в режимі онлайн.

Крім того, варто пам’ятати, що за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» при проведенні розрахункових операцій з використанням РРО/ПРРО або розрахункових книжок на неповну суму вартості товарів або послуг; непроведенні розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи; невидачі (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа або проведення її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об’єкті такого суб’єкта господарювання застосовуються наступні фінансові санкції:

- за порушення, вчинене вперше  ? 10% від вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг)

- за кожне наступне вчинене порушення  ? 50% від вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг)

З 1 січня 2022 року штрафи за ці порушення зростуть до 100 та 150 відсотків відповідно.

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь