Пошук

Обговорили епідемічну ситуацію та стан проведення вакцинальної кампанії у громаді

Дата: 28.12.2021 22:46
Кількість переглядів: 114

Обговорили епідемічну ситуацію та стан проведення вакцинальної кампанії у громадіФото без опису

28 грудня Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун, заступник селищного голови Дмитро Безрідний та головні лікарі закладів охорони здоров’я громади – Олена Кулик та Анатолій Щербак долучилися до обласної селекторної наради під керівництвом заступника голови Херсонської ОДА Миколи Якименка на якій обговорили епідемічну ситуацію та стан проведення вакцинальної кампанії в громадах Херсонщини.

 

Про епідемічну ситуацію, спричинену коронавірусною інфекцією COVID-19, в населених пунктах Верхньорогачицької територіальної громади та стан проведення вакцинації населення доповів головний лікар КННП «Верхньорогачицький ЦПМСД» Анатолій Щербак.

 

Зі слів медика за результатами проведення щоденного моніторингу захворюваності на ГРИП та інші гострі респіраторні інфекції за минулий тиждень зареєстровано 26 випадків захворюваності гострого респіраторного вірусного захворювання, з них 4 дітей.

 

Крім того, минулого тижня, на території громади (смт Верхній Рогачик) лабораторно підтверджено 2 нових випадки захворюваності на коронавірусну інфекцію. На ранок 28 грудня загальна кількість хворіючих на COVID-19 у громаді складає 19 оcіб, із них 8 військових із військової частини, що дислокується на території громади.

 

«Двоє хворих отримують стаціонарне лікування та їх стан оцінюється як важкий. Варто зазначити, що люди літнього віку та не мають жодного щеплення від COVID-19, що значно ускладнює перебіг хвороби та процес лікування. Крім того, вірус постійно мутує і зараз ми спостерігаємо картину коли більшість тяжких пацієнтів це люди поважного віку з хронічними супутніми захворюваннями, а особливо в групі ризику інфікування всі хто не вакцинувався», - додала т.в.о. головного лікаря КНП «Верхньорогачицька лікарня» Олена Кулик.

 

«Медичними працівниками вживаються всі заходи щодо попередження поширення COVID-19. Так, минулого тижня методом ПЛР-тестування було обстежено 12 осіб із проявами респіраторних хвороб, швидкими тестами – 26. Також щоденно працює пункт вакцинації, який забезпечує безкоштовне щеплення проти COVID-19. За попередній тиждень було провакциновано всього 164 особи, з них ІІ дозою вакцини – 92 та І дозою – 72. На ранок маємо в наявності 235 доз вакцини CoronaVac. Як тільки поліпшиться погода доставимо чергову партію інших вакцин», - доповів Анатолій Володимирович.

 

Шановні верхньорогачани, наближаються новорічні та різдвяні свята, тож переконливо просимо вас подбати про власну та безпеку своїх близьких.

 

Дотримання простих правил може вберегти від COVID-19 та не зіпсувати святкового настрою! А ще краще убезпечити себе від інфікування та вакцинуватися!

 

Пункт вакцинації на базі КННП «Верхньорогачицький центр первинної медико-санітарної допомоги» працює щоденно із 08:00 до 18:00 год.

 

Звертаємо увагу, що 1-2 січня 2022 року пункт вакцинації не працюватиме. Тож не зволікайте та зателефонуйте своєму сімейному лікарю якнайшвидше та запишіться на вакцинацію!

 

Бережіть себе! Всім міцного здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь