Пошук

У Верхньому Рогачику згадали славетний подвиг ліквідаторів Чорнобильського лиха

Дата: 14.12.2021 15:13
Кількість переглядів: 109

У Верхньому Рогачику згадали славетний подвиг ліквідаторів Чорнобильського лихаФото без опису

Сьогодні, 14 грудня, у Верхньому Рогачику відбулось покладання квітів, присвячене Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Але враховуючи досить складну епідемічну ситуацію на території Верхньорогачицької селищної ради та дотримуючись карантинних вимог покладання відбулося лише за участі керівництва громади.

 

Так, у покладанні квітів взяли участь Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун, заступник селищного голови Дмитро Безрідний та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Світлана Нестеренко.

 

«На превеликий жаль, події на Чорнобильській АЕС ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Адже наслідки цієї катастрофи є болем для всієї України, які відгукуються й понині. Тож, в чергову річницю завершення будівництва саркофагу над зруйнованим реактором, ми повинні вшанувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям і здоров'ям, захищаючи нас від атомного лиха», - підкреслила Світлана Коротун.

 

Присутні поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС, а також вшанували пам’ять загиблих та померлих земляків хвилиною мовчання.

 

Нагадаємо, 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Пам’ятну дату затвердили 2006 року на згадку про завершення зведення саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС. Його добудували 14 грудня 1986 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь