Пошук

Обговорили епідемічну ситуацію з СOVID-19 у Верхньорогачицькій громаді

Дата: 13.12.2021 16:09
Кількість переглядів: 113

Сьогодні, 13 грудня, у форматі онлайн відеозв’язку відбулась щотижнева нарада під керівництвом заступника голови Херсонської ОДА Миколи Якименка щодо епідемічної ситуації та запобігання поширенню СOVID-19 на території Херсонської області.

 

Про роботу закладів охорони здоров’я та про епідситуацію в Херсонській області традиційно поінформувала директор Департаменту здоров’я ОДА Тетяна Карчевич, яка зупинилися на ході кампанії вакцинації в районах та громадах області, кількості хворих, нових випадках за попередню добу, а також летальності від наслідків коронавірусної хвороби.

 

Про епідемічну ситуацію щодо COVID-19 у Верхньорогачицькій громаді доповіли головні лікарі медичних закладів громади – КНП «Верхньорогачицька лікарня» Олена Кулик та КННП «Верхньорогачицький Центр первинної медико-санітарної допомоги» Анатолій Щербак.

 

За словами медиків, кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом попереднього тижня становить 14 випадків, отож спостерігається черговий спалах хвороби у смт Верхній Рогачик, Первомаївському, Ушкальському та Бережанському старостинському округах.

 

Окремо відзначимо, що ситуація ускладнюється ще й тим, що з симптомами коронавірусної хвороби почали звертатися військовослужбовці військової частини, що дислокується на території громади. Лікарями проведено швидку діагностику на COVID-19 – маємо позитивні результати. Проведено необхідні заходи щодо ізоляції хворих та забір матеріалів для проведення ПЛР-тестування та подальшого лікування військових.

 

Крім того, на сьогодні на території Верхньорогачицької територіальної громади на COVID-19 хворіють педагоги та учні Первомаївського закладу повної загальної середньої освіти. Саме тому, рішенням комісії ТЕБ та НС заклад переведено на дистанційну форму навчання.

 

Щодо стану кампанії вакцинації на території громади, то як повідомив Анатолій Щербак, протиковідною вакциною ЦПМСД забезпечений. Так, станом на ранок 13 грудня 2021 року в наявності є 410 доз вакцини CoronaVac, а також планується цього тижня завіз інших вакцин дозволених для проведення імунізації від COVID-19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь