Пошук

Медики Верхньорогачицького ЦПМСД відтепер мають змогу проводити швидку діагностику пацієнтів

Дата: 07.12.2021 16:24
Кількість переглядів: 227

Нещодавно Верхньорогачицька громада взяла участь у Конкурсі місцевих ініціатив в рамках проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад Херсонської області», що реалізується у партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією.

 

Головною метою Конкурсу є підтримка партнерських проєктів, які спрямовані на покращення доступу до якісних державних послуг (адміністративних, соціальних, медичних, освітніх) для всіх верств населення, особливо найбільш вразливих груп, а також соціально-економічному відновленню та сталому розвитку громад Херсонської області.

 

Основне спрямування заявки від громади полягало в наданні доступних та якісних медичних послуг на території Верхньорогачицької селищної ради в умовах пандемії COVID-19, як на території центральної садиби так і в старостинських округах ОТГ.

 

І ось вже сьогодні маємо гарну новину – три амбулаторії Верхньорогачицького Центру первинної медико-санітарної допомоги, в рамках реалізації партнерського проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад Херсонської області», отримали сучасне медичне обладнання, а саме портативний телемедичний діагностичний комплекс, який забезпечує діагностику функцій пацієнта, а також отримання, зберігання та передачу інформації про фізіологічні параметри організму хворого.

 

Дане медичне обладнання можна використовувати як у самому медичному закладі так і вдома при огляді важкохворих пацієнтів. Адже воно компактно вміщується в сумку для транспортування з сучасним наповненням – планшет (пристрій для відображення та вводу інформації) та його комплектуючі, електрокардіограф з передачею даних через USB-порт «Вее-W», прилад для вимірювання об’ємно-швидкісних параметрів легень «Вее-Spiro», загальна оглядова USB-камера тощо.

 

Загальна вартість ініціативи 293,0 тис.грн із яких 243,1 тис.грн донорські кошти ПРООН за рахунок яких закуплене діагностичне обладнання для амбулаторій, а також 49,9 тис.грн – кошти місцевого бюджету територіальної громади за рахунок яких незабаром буде придбано автоматичний зовнішній дефібрилятор.

 

Тож по проходженню верхньорогачицькими медиками спеціального навчання в рамках Проєкту, мешканці навіть найвіддаленіших старостинських округів Верхньорогачицької громади зможуть пройти медичне обстеження серцево-судинної системи на місці, не вирушаючи до міста та тим самим зменшуючи ризики інфікування коронавірусною інфекцією.

 

Всім міцного здоров’я! Працюємо далі!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь