Пошук

Стань волонтером пробації

Дата: 02.12.2021 14:55
Кількість переглядів: 312

Фото без опису

Стань волонтером пробації

            5 грудня, в усьому світі відзначають Міжнародний день волонтерів, заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об`єднаних Націй в 1985 році. В Україні волонтерство з'явилося на початку 90-х років минулого століття, на сьогоднішній день у світі нараховується понад 140 мільйонів волонтерів.

Волонтерство засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Вільний час волонтери присвячують суспільним справам, беручи участь у різних програмах соціальної взаємодопомоги.

Що таке волонтерство у пробації?

    Волонтерство у пробації досить новий і прогресивний вид допомоги людям, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавлення волі.  Волонтерська допомога разом із зусиллями співробітників пробації, сприяє зміні світогляду, способу життя та нормальному поверненню правопорушників у суспільство.

    В нашому регіоні працює 22 районних підрозділи філії Державного Управління «Центр пробації» у Херсонській області, які запрошують волонтерів до співпраці. Саме волонтерська допомога може зарадити правопорушнику у запобіганні повторного вчинення злочину.  

Хто може стати волонтером у пробації?

   Є певні вимоги, до волонтерства в пробації. Ця робота буде цікава студентам або фахівцям з освітою права, психології, соціальної роботи. Але спробувати себе у волонтерстві пробації може кожен, хто досягнув віку 18 років.

Чим я можу допомогти?

    В першу чергу, важливе спілкування з підопічними на повсякденні та особисті теми, волонтер може ділитися своїм знаннями в різних сферах життя, розповідати як боротись з гнівом, керувати своїми емоціями. Такі бесіди дуже важливі для реабілітації людей.

      Освітні заходи є також важливими для клієнтів пробації – це може стати гарним інструментом для їх соціалізації. Чимало колишніх правопорушників не мають навіть середньої освіти, тож допомога з засвоєнням певних навичок покращить їх шанси знайти роботу.

    Волонтерська допомога може бути у пошуку вакансій, роботи, складенні резюме, та інше.

                                 Як стати волонтером в пробації?

Каховський районний сектор №2 філії державної установи «Центр пробації» в  Херсонській області, який знаходиться за адресою: Херсонська область, Каховський район, смт Верхній Рогачик, провулок Лікарняний, 3.

     

Адреси та контакти Херсонських районних центрів можна знайти на Волонтерській платформі за посиланням: https://bit.ly/2Z721Tz  

 

#Пробація #Волонтерство #ВолонтерськаПлатформа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь