Пошук

У Верхньорогачицькій громаді вшанували память жертв голодоморів

Дата: 27.11.2021 18:14
Кількість переглядів: 163

У Верхньорогачицькій громаді вшанували память жертв голодоморівФото без опису

Цього року жалобний захід зі вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років у Верхньорогачицькій громаді був, зважаючи на карантин, малочисельним.

 

Біля пам’ятного знаку «Жертвам голодомору» зібралися керівники селищної ради, працівники трудових колективів та мешканці громади, які вшанували пам’ять невинно убієнних хвилиною мовчання, покладанням квітів та запалюванням лампадок.

 

«Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться однією з найтрагічніших сторінок нашого минулого. Ця жахлива трагедія не має аналогів в історії людства. На жаль, навіть неможливо підрахувати кількість жертв геноциду українського народу. Саме тому, цей день має об’єднати у великій скорботі всіх нас. Тож, схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю, стали жертвами політичних репресій. Нехай пам’ять про всіх невинно убієнних живе в наших серцях та гуртує у спільній боротьбі за свободу та гідність українського народу», - звернулася до присутніх Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун.

 

Далі ведучі заходу Наталія Худенко та Світлана Федоришина в короткому історичному екскурсі наголосили на тому, що масштабне винищення українських селян голодом, було саме геноцидом проти української нації, результатом злочинного режиму тодішньої влади. Ведучі закликали присутніх долучитися до загальнодержавної акції «Запали свічку пам’яті!» тим самим вшанувати пам'ять померлих голодною смертю українців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь