Пошук

«Ситуація з COVID-19 залишається напруженою», - Анатолій Щербак

Дата: 08.11.2021 13:49
Кількість переглядів: 212

Фото без опису«Збільшення кількості хворих на COVID-19, а також захворюваність серед дітей – це те що ми спостерігаємо останні два тижні. На жаль клінічна ситуація є теж досить напруженою – майже щодня госпіталізовуємо в медичні стаціонари пацієнтів. Наразі в Каховській лікарні перебуває 20 верхньорогачан, більшості потрібен кисень. Крім того, 4 пацієнти знаходяться на доліковуванні вдома – киснева підтримка забезпечується за допомогою кисневих концентраторів, які ЦПМСД надав у користування ковідним пацієнтам», - повідомив Анатолій Щербак, під час робочого візиту, в понеділок 8 листопада, до Верхньорогачицького селищного голови Світлани Коротун.

Головний лікар Верхньорогачицького ЦПМСД Анатолій Щербак також розповів, що за минулий тиждень зареєстровано 29 нових випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію (смт Верхній Рогачик – 15 осіб, с. Первомаївка – 3 особи, с. Ушкалка – 2 особи, с. Зелене – 3 особи, с. Самійлівка – 2 особи, с. Кожумяки – 1 особа, с. Миколаївка Великолепетиської селищної ради – 2 особи, які заключили декларації з сімейними лікарями Верхньорогачицької громади). Загальна кількість хворіючих на COVID-19 на сьогодні складає 125 осіб.

«Майже щоденно у медичні стаціонари потрапляють верхньорогачани з COVID-19 і більшість із них не вакциновані, що ускладнює перебіг хвороби та її наслідки. Саме тому, ми продовжуємо закликати кожного дотримуватись правил захисту та вакцинуватись. Так, минулого тижня, провакциновано 363 особи, з них ІІ дозою вакцини – 140 осіб, І дозою – 223 особи. Громада забезпечена вакцинами (станом на 08.11.2021 року в наявності 876 доз вакцини) і люди також можуть обирати, якою вакциною хочуть щепитись, щоденно працює пункт щеплення, також організовано роботу мобільної бригади готові виїжджати до населених пунктів громади, а також маломобільних груп населення додому за попереднім записом у сімейного лікаря», - відзначив Анатолій Щербак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь