Пошук

«Ситуація з COVID-19 залишається напруженою», - Анатолій Щербак

Дата: 08.11.2021 13:49
Кількість переглядів: 216

Фото без опису«Збільшення кількості хворих на COVID-19, а також захворюваність серед дітей – це те що ми спостерігаємо останні два тижні. На жаль клінічна ситуація є теж досить напруженою – майже щодня госпіталізовуємо в медичні стаціонари пацієнтів. Наразі в Каховській лікарні перебуває 20 верхньорогачан, більшості потрібен кисень. Крім того, 4 пацієнти знаходяться на доліковуванні вдома – киснева підтримка забезпечується за допомогою кисневих концентраторів, які ЦПМСД надав у користування ковідним пацієнтам», - повідомив Анатолій Щербак, під час робочого візиту, в понеділок 8 листопада, до Верхньорогачицького селищного голови Світлани Коротун.

Головний лікар Верхньорогачицького ЦПМСД Анатолій Щербак також розповів, що за минулий тиждень зареєстровано 29 нових випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію (смт Верхній Рогачик – 15 осіб, с. Первомаївка – 3 особи, с. Ушкалка – 2 особи, с. Зелене – 3 особи, с. Самійлівка – 2 особи, с. Кожумяки – 1 особа, с. Миколаївка Великолепетиської селищної ради – 2 особи, які заключили декларації з сімейними лікарями Верхньорогачицької громади). Загальна кількість хворіючих на COVID-19 на сьогодні складає 125 осіб.

«Майже щоденно у медичні стаціонари потрапляють верхньорогачани з COVID-19 і більшість із них не вакциновані, що ускладнює перебіг хвороби та її наслідки. Саме тому, ми продовжуємо закликати кожного дотримуватись правил захисту та вакцинуватись. Так, минулого тижня, провакциновано 363 особи, з них ІІ дозою вакцини – 140 осіб, І дозою – 223 особи. Громада забезпечена вакцинами (станом на 08.11.2021 року в наявності 876 доз вакцини) і люди також можуть обирати, якою вакциною хочуть щепитись, щоденно працює пункт щеплення, також організовано роботу мобільної бригади готові виїжджати до населених пунктів громади, а також маломобільних груп населення додому за попереднім записом у сімейного лікаря», - відзначив Анатолій Щербак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь