Пошук

ФОП помер: чи треба спадкоємцям подавати заяву до ДПС?

Дата: 29.10.2021 13:12
Кількість переглядів: 70

Фото без описуГоловне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання громадян щодо необхідності подання спадкоємцями заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування та звітності, а також сплати єдиного податку у разі смерті ФОП.

         Заява про відмову від спрощеної системи оподаткування спадкоємцями не подається, оскільки повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особипідприємця у разі смерті, а також відомості відповідної реєстраційної картки є підставою для зняття його з обліку в контролюючих органах. При цьому, норми Податкового кодексу України не передбачають у такому випадку подання звітності за останній звітний період на який припадає дата смерті.

         Водночас виконання грошових зобовязань та/або погашення податкового боргу підприємцяплатника єдиного податку у разі його смерті або оголошення судом померлим здійснюється спадкоємцями, які прийняли його спадщину (крім держави), в межах вартості майна, що успадковується, та пропорційно частці у спадщині на дату її відкриття.

         Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями можна у розділі 107.01.07 Загальнодоступного інформаційно – довідкового ресурсу за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь