Пошук

ФОП помер: чи треба спадкоємцям подавати заяву до ДПС?

Дата: 29.10.2021 13:12
Кількість переглядів: 88

Фото без описуГоловне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання громадян щодо необхідності подання спадкоємцями заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування та звітності, а також сплати єдиного податку у разі смерті ФОП.

         Заява про відмову від спрощеної системи оподаткування спадкоємцями не подається, оскільки повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особипідприємця у разі смерті, а також відомості відповідної реєстраційної картки є підставою для зняття його з обліку в контролюючих органах. При цьому, норми Податкового кодексу України не передбачають у такому випадку подання звітності за останній звітний період на який припадає дата смерті.

         Водночас виконання грошових зобовязань та/або погашення податкового боргу підприємцяплатника єдиного податку у разі його смерті або оголошення судом померлим здійснюється спадкоємцями, які прийняли його спадщину (крім держави), в межах вартості майна, що успадковується, та пропорційно частці у спадщині на дату її відкриття.

         Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями можна у розділі 107.01.07 Загальнодоступного інформаційно – довідкового ресурсу за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь