Пошук

Карантин – не завада у спілкуванні з податковою службою

Дата: 28.10.2021 14:15
Кількість переглядів: 74

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадують, що сьогодні кожен платник Херсонщини може отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність без особистих візитів до податкової інспекції.

         Під час посиленого карантину електронний формат взаємодії з  контролюючим органом є особливо актуальним. Тому фахівці податкового відомства закликають платників податків, які мають потребу в отриманні адміністративних послуг, максимально використовувати дистанційні форми комунікації. Насамперед багатофункціонального сервісу «Електронний кабінет», який розміщений на офіційному вебпорталі ДПС та працює цілодобово. Більше того, електронне звітування позбавить ризиків зараження на COVID-19 при відвідуванні ЦОПів.

Для подання звітності в електронному вигляді платники податків можуть використовувати не лише сервіс «Електронний кабінет платника» (http://cabinet.tax.gov.ua), а й спеціалізоване програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності», застосунок «Дія» (Державні послуги онлайн «Дія» за адресою: https://diia.gov.ua).

За бажанням платники можуть скористатися будь – яким іншим програмним забезпеченням, яке надає можливість створювати та надсилати до органів ДПС податкову та іншу звітність засобами телекомунікаційного зв’язку.

         Наразі податкова служба максимально використовує електронний формат спілкування. Станом на початок жовтня поточного року 79% платників Херсонщини вже звітують засобами e-mail. Крім того, значна частина адміністративних послуг теж реалізується в електронному форматі.

         Для подання звітних документів в електронному вигляді необхідно отримати ключ електронного цифрового підпису в будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Більш детальна інформація – в Центрах обслуговування платників, за телефоном 0800 501 007 або за посиланням: https://acskidd.gov.ua.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі висловлює подяку платникам, які використовують систему електронного звітування та у теперішній час надають перевагу форматам дистанційної комунікації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь