Пошук

У День захисників та захисниць України вшанували пам'ять полеглих за незалежність країни верхньорогачицьких бійців

Дата: 14.10.2021 20:26
Кількість переглядів: 265

У День захисників та захисниць України вшанували пам'ять полеглих за незалежність країни верхньорогачицьких бійців

 

Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун та заступник селищного голови Дмитро Безрідний у День захисників і захисниць України вшанували пам'ять загиблих земляків-захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

 

«Пам’ятати про кожного Героя – наш обов’язок! Саме ці хлопці – Сергій та Євген боролися за волю країни, мріяли про мир та спокій на рідній землі. І саме завдяки їм та тисячам інших Героїв наша держава нині залишається вільною!» - відзначила Світлана Іванівна.

 

Шановні земляки, 14 жовтня об’єднало в собі три величних свята – Покров Пресвятої Богородиці, День захисників та захисниць України, День українського козацтва.

 

Тож давайте, всі разом добрим словом та молитвою згадаємо Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє! Вічна їм пам'ять та слава!

 

НАГАДАЄМО:

Гузенко Сергій Олександрович («Шериф»)

 

Дата та місце народження: 16 жовтня 1987 р., с. Павлівка, Верхньорогачицький район, Херсонська область.

 

Дата та місце загибелі: 4 лютого 2019 р., с. Опитне, Ясинуватський район, Донецька область.

 

Звання: Старший сержант.

 

Посада: Головний сержант роти.

 

Підрозділ: 42-й окремий мотопіхотний батальйон (57-а окрема мотопіхотна бригада)

 

Обставини загибелі: Загинув 4 лютого 2019 року близько 17.00 від кулі снайпера в районі селища Опитне (Піски) Ясинуватського району Донецької області при спробі винести з-під обстрілу пораненого побратима.

 

Місце поховання: с. Павлівка, Самійлівський старостинський округ, Верхньорогачицька селищна рада, Каховський район, Херсонська область.

 

Нагороджений медалями "За взірцевість у військовій службі" ІІІ ступеня, "За участь у боях", "За зміцнення обороноздатності", "За незламність духу", "За службу державі", пам'ятним знаком "Іловайськ-2014", пам'ятним знаком "Дебальцеве 2015", нагрудним знаком "57-а окрема мотопіхотна бригада", медаллю "Операція об'єднаних сил. За звитягу та вірність".

Указом Президента України № 50/2020 від 11 лютого 2020 року, "за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

 

Трофимов Євген Юрійович («Трофим»)

 

Дата та місце народження: 12 березня 1993 р., с. Первомаївка, Верхньорогачицький район, Херсонська область.

 

Дата та місце загибелі: 28 липня 2014 р., с. Дібрівка, Шахтарський район, Донецька область.

 

Звання: Молодший сержант.

 

Посада: Сержант з МТЗ.

 

Підрозділ: 79-а окрема аеромобільна бригада

 

Обставини загибелі: 28 липня 2014 р. Євген виводив з оточення колону військових, знаходився на першому БТРі. Бойовики з лісосмуги обстріляли колону, в бою Євген загинув від осколкового поранення в шию.

 

Місце поховання: с. Таврійське, Первомаївський старостинський округ, Верхньорогачицька селищна рада, Каховський район, Херсонська область.

 

Нагороди: Указом Президента України № 747/2014 від 29 вересня 2014 р.,"за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь