Пошук

Верхньорогачани на святі торгівлі й підприємництва «Таврійський ярмарок» та Чумак-фесті

Дата: 27.09.2021 10:37
Кількість переглядів: 190

Верхньорогачани на святі торгівлі й підприємництва «Таврійський ярмарок» та Чумак-фесті

Фото без опису

 

Сьогодні, 24 вересня, у Новій Каховці з самого ранку площа поряд з ТРК «Фреш» перетворилася на дзвінкий, веселий і багатий ярмарок.

 

Завітали на ХХІ Всеукраїнський «Таврійський ярмарок» і представники Верхньорогачицької територіальної громади на чолі з головою селищної ради Світланою Коротун.

 

Зокрема, запашну ятку з власною випічкою представив Первомаївський старостинський округ, виробник ФОП «Македон». Чого там тільки не було – запашні рогалики та булочки, рум’яні піци та сосиски в тісті, крафтові булочки з салом, ну і звичайно надзвичайно велике різноманіття хлібу. Все це користувалось неабияким попитом каховчан та гостей району!

 

Господині громади також не залишилися осторонь від такого і святкового, і серйозного дійства. Спільно зі старостою Первомаївського старостинського округу Павлом Слабенком представили свої домашні кулінарні шедеври, якими частували гостей свята.

 

На вишитих рушниках стояли традиційні українські варенички з капустою та картоплею, млинці з сиром та м’ясом, запечені куріпки та качки, риба, котлети, домашня ковбаса, свиняча рулька, бахлама, шашлики, пиріжки, пампушки, картопелька, огірочки та грибочки, і звісно ж, справжня українська шинка та сало!

 

Порадували своєю майстерністю й верхньорогачицькі артисти, що своїми запальними піснями подарували гарний настрій людям та познайомили гостей із виробами майстрів народної творчості громади!

 

Тож, сьогодні на Чумак-фесті верхньорогачани вкотре довели, що славний верхньорогачицький край багатий не лише своїми традиціями, а й своїми майстрами різного профілю – будь то кулінарія, вишивка, різьба чи пісня!

 

Крім того, приємно повідомити, що під час урочистої частини заходу, голову фермерського господарства «Еліта» Олександра Михайловича Македона було відзначено керівництвом Каховського району та за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток аграрного, соціально-економічного потенціалу територіальної громади та Каховського району було нагороджено Почесною грамотою.

 

Пишаймося рідною Верхньорогачицькою громадою та своїми славними земляками!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь