Пошук

Чи застосовується пільга до нерухомості, яка у виписці з ЄДР зазначена як місце здійснення діяльності ФОП?

Дата: 17.09.2021 11:18
Кількість переглядів: 60

Фото без описуГоловне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє.

         Підпунктом 266.4.1 п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України (даліПКУ) передбачено пільги із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у вигляді зменшення бази оподаткування на обєкт/обєкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що перебувають у власності фізичної особи платника податку.

         Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з обєктів житлової нерухомості, для фізичних осіб не застосовуються до обєкта/обєктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності) (пп. 266.4.3 п. 266.4 ст. 266 ПКУ).

         Пунктом 63.3 ст. 63 ПКУ визначено, що платники податків з метою проведення податкового контролю підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, обєктів оподаткування або обєктів, які повязані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

         Тобто, якщо громадяни фактично здійснюють підприємницьку діяльність за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) та є власниками обєктів житлової нерухомості, про що зазначається у виписці з Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (даліВиписка), то при нарахуванні податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до таких обєктів житлової нерухомості пільга застосовуватись не буде.

         Що стосується обєктів нежитлової нерухомості, то незалежно від виду діяльності, зазначеного у Виписці, пільга у вигляді зменшення бази оподаткування на них не розповсюджується.

         Детальніше – у розділі 106.05 Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу: https://zir.tax.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь