Пошук

У пам'ять про Заслуженого лікаря України на стіні Верхньорогачицької лікарні відкрили меморіальну дошку

Дата: 20.08.2021 08:33
Кількість переглядів: 69

Фото без описуВідкриття меморіальної дошки відомому лікарю-педіатру Мартюк Валентині Гаврилівні відбулося напередодні 30-ї річниці Незалежності України, 20 серпня 2021 року, на фасаді Верхньорогачицької лікарні, в якій вона пропрацювала все своє життя.

 

У заході взяли участь селищний голова Світлана Коротун, заступник селищного голови Дмитро Безрідний, трудові колективи Верхньорогачицької лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги, бувші колеги Мартюк Валентини Гаврилівни.

 

Ініціаторами встановлення пам'ятного знака стали Верхньорогачицька селищна рада та медики громади.

 

Зазначимо, Валентина Мартюк 58 років пропрацювала у Верхньорогачицькій лікарні, була Заслуженим лікарем Української РСР, Почесним громадянином смт Верхній Рогачик, першим лікарем-педіатром Верхньорогачицького краю, протягом 1960-2018 років – лікарем-педіатром, завідуючою дитячим відділенням, а у 2003 році нагороджена відзнакою Президента України «Орден Княгині Ольги» ІІІ ступеня.

 

«Так, судилося, що саме влітку 3 роки тому, перестало битися серце цієї видатної людини, лікаря від Бога…Недарма говорять, що лікар – це не професія, це покликання! І Валентина Гаврилівна довела це своїм життям, життям – присвяченим дітям! Переконана, що зовсім не випадково ми відкриваємо меморіальну дошку Валентини Гаврилівни на фасаді цього медичного закладу. Адже саме в цій лікарні вона пропрацювала від початку трудової діяльності і до останнього свого подиху! Врятувала сотні дитячих життів! Мабуть тому, вона була, є і буде прикладом для всіх своїх колег – як Професіонал з великої літери! Вірю, що Валентину Гаврилівну завжди пам’ятатиме Верхньорогачицька громада! А її жертовність ніколи не забудуть люди!», - підкреслила у своєму виступі Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун.

 

Колега лікаря, а нині головний лікар Верхньорогачицького ЦПМС Анатолій Щербак зазначив, що Валентина Мартюк була прикладом для сотень медиків. Саме тому відкриття пам’ятної меморіальної дошки – це свідчення поваги та глибокої вдячності справжньому лікареві від Бога.

 

На завершення церемонії відкриття меморіальної дошки присутні не могли стримати сліз та поклали до неї квіти.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь