Пошук

Із робочим візитом у Верхньорогачицькій громаді побували очільники Каховського району

Дата: 12.08.2021 08:51
Кількість переглядів: 265

Із робочим візитом у Верхньорогачицькій громаді побували очільники Каховського району

Фото без опису

11 серпня 2021 року голова Каховської райдержадмінстрації Наталя Стаднік та голова Каховської районної ради Валерій Брусенський із робочим візитом відвідали Верхньорогачицьку селищну раду.

Розпочалася робота в громаді зустріччю із активом селищної ради – селищним головою Світланою Коротун, заступником селищного голови Дмитром Безрідним, секретарем ради Любов’ю Мельник, начальниками структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради та керівникам організацій і установ громади.

«Як ви знаєте, Каховський район створено відповідно до постанови Верховної Ради України № 807-IX від 17 липня 2020 року. До його складу увійшли 15 ОТГ: Каховська, Новокаховська, Таврійська міські, Великолепетиська, Верхньорогачицька, Горностаївська, Любимівська, Асканія-Новська, Чаплинська селищні, Рубанівська, Костянтинівська, Зеленопідська, Тавричанська, Присиваська, Хрестівська сільські територіальні громади. Адміністративний центр у місті Нова Каховка», - розпочала промову Наталя Стаднік.

«Територія простяглася на сотні кілометрів. Тож сьогодні ми з головою районної ради відвідуємо кожну територіальну громаду новоствореного району аби якнайкраще долучитися до вирішення нагальних питань. Крім того, мета наших візитів – це обговорення шляхів спільної співпраці щодо вирішення питань розвитку громад, що увійшли до складу укрупненого Каховського району», - підкреслила Наталя Владиславівна.

Далі під час робочого засідання, що відбулося у форматі «круглого столу» вирішувалися питання пов’язані з життєдіяльністю громади.

Зокрема, селищним головою Світланою Коротун було підняте питання щодо ремонту доріг, які пролягають населеними пунктами громади та розпочатого й незавершеного капітального ремонту мостів у селищі Верхній Рогачик.

«Ще в квітні поточного року у Верхньорогачицькій селищній раді розпочато капітальний ремонт двох мостів на автомобільній дорозі загального користування державного значення Т-22-08 /Т-08-04/ - Верхній Рогачик – Нижні Сірогози. Один із мостів знаходиться на в’їзді в селище Верхній Рогачик (ділянка на км 18+005), а інший на в’їзді в село Олексіївка Чистопільського старостинського округу (ділянка на км 11+612). Замовником будівельних робіт виступає Служба автомобільних доріг у Херсонській області. Підрядною організацією, паралельно на обох об’єктах, було розпочато ремонтні роботи, які за чотири місяці мали завершитися. Наразі капітальний ремонт призупинили, залишивши односторонній рух, що призвело до надмірного навантаження на один бік мосту в селі Олексіївка – як наслідок зсув ґрунту! Міст в аварійному стані! Ситуація вкрай небезпечна!», - звернулася до керівників району Світлана Коротун.

Селищний голова попросила посприяти у якнайшвидшому вирішенні даної проблеми, адже даний міст це єдине сполучення між центром громади та чотирма старостинськими округами. Більше того, даною дорогою здійснюється підвіз учнів до навчальних закладів.

З керівниками Каховського району також були обговорені важливі питання подальшого розвитку територіальної громади – робота ЦНАПу, утримання закладів освіти та охорони здоров’я. Не залишилося осторонь і питання епідемічної безпеки та ходу кампанії вакцинації проти COVID-19.

За результатами зустрічі були напрацьовані шляхи спільного вирішення порушених питань та співпраці у подальшій роботі.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь