Пошук

Пробація 10.08.2021

Дата: 11.08.2021 10:19
Кількість переглядів: 239

10 серпня 2021 року на базі Каховського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» фахівчиня Верхньорогачицького БПД Філімоненко Олена спільно з фахівцем із соціальної роботи Верхньорогачицького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради Грицаєнко Людмилою провели інформаційний семінар для суб’єктів пробації на тему: «Відповідальність за наругу над державними символами».

Конституцією України визначено, що державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Шанування державних символів є обов’язком громадян України. Упродовж останніх років використання Державного Прапора України, його зображень набуло більшої популярності та значимості для українців.

            Проте трапляються ситуації, коли деякі громадяни плюндрують державні символи: знищують чи пошкоджують прапор або герб, шаржують герб чи гімн тощо. За такі дії особі загрожує покарання згідно зі статтею 338 Кримінального Кодексу України.

         Тож відвідувачам зауважили, що публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 68 тис. грн.) або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Злочин вважається закінченим з моменту вчинення будь-якої дії, пов’язаної з наругою над державними символами. Не має значення, чи вдалося особі здійснити свій намір до кінця чи ні.

         Також ознайомили з переліком послуг, що надає бюро правової допомоги, порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, Верхньорогачицький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) їх місцезнаходження, контакти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь