Пошук

За нелегальну діяльність доведеться сплатити значний штраф

Дата: 28.07.2021 14:39
Кількість переглядів: 105

Фото без описуФахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі щоденно проводять роботу, спрямовану на розширення бази оподаткування, наповнення бюджетів усіх рівнів, легалізацію доходів і найманої праці. Результатом такої роботи на попередньому тижні є 14 протоколів про адміністративні порушення, складені відносно осіб, які здійснюють торгівлю нелегально.

Цього разу співробітники управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, на чолі з заступником начальника відомства Станіславом Хударем, провели зустріч з громадянами, які реалізують товари на території ринків «Північний» і «Житлоселище» обласного центру. Головним меседжем заходу було донесення до сумління громадян необхідності працювати в межах законодавства.

Як і зазвичай, податківці спілкувалися з бізнесменами з питань ведення підприємницької діяльності, сплати податків, оформлення найманих працівників, застосування РРО тощо. Аби важлива інформація була завжди «під рукою», інспектори надали торгівцям тематичні пам’ятки на податкову тематику.

Відмінністю нинішніх рейдів від подібних попередніх є застосовування більш жорстких заходів. Окрім проведення просвітницької роботи, тепер на бізнесменів, які через нелегальне ведення бізнесу вже неодноразово потрапляли в поле зору податківців і донині так працюють, податківці почали складати протоколи про адміністративні порушення відповідно до ст. 164 КУпАП. За вперше встановлене протягом року порушення (ведення підприємницької діяльності без державної реєстрації) цією статтею передбачене застосування штрафу від 17000 до 34000 гривень.

За результатами останніх рейдів на ринках «Північний» і «Житлоселище» бізнесменам, які лише розпочали «тіньову» діяльність, надано 10-денний термін для приведення у відповідність до законодавчих вимог реєстраційних документів.

Варто додати, що податкова служба не є каральним органом і спрямовує зусилля на створення рівних конкурентних умов ведення бізнесу для всіх суб’єктів господарювання. Водночас однією з основних функцій відомства є контроль за дотриманням законодавства, яке належить до компетенції ДПС. Тож перевірки триватимуть.

            Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь