Пошук

Звіт про роботу сектору «Центр надання адміністративних послуг» Верхньорогачицької селищної ради за перше півріччя 2021 року

Дата: 26.07.2021 14:53
Кількість переглядів: 160

Фото без описуЗа січень - червень 2021 року до сектору «Центр надання адміністративних послуг» Верхньорогачицької селищної ради звернулося 2200 громадян, надано майже 280 консультацій мешканцям району із різних питань.

          Прийнято та зареєстровано 1940 заяв, в т.ч.

  • Послуги Держгеокадастру –  422 заява (з них онлайн - 226) ;
  • Послуги Міграції –24 заяви;

 Прийнято заяв на адміністративні послуги соціального характеру-  430, які передано в обробку до Управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, з них отримали рішення про призначення субсидій та допомог -280 громадян.

Інспекторами сектору за звітний період видано 136 Довідок про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання.  Відповідно до Правил реєстрації місця проживання громадян, затверджених Постановою КМУ №207 від 02 березня 2016 року інспектори працюють у оновленому реєстрі Територіальної громади за допомогою відомчої інформаційної системи Державної Міграційної Служби України та здійснюють його наповнення.

 В середньому за місяць до сектору надходить 323 заяви для отримання адміністративних послуг.

З лютого 2021 року на сайті Верхньорогачицької селищної ради запроваджено ОН-ЛАЙН ЧЕРГУ у секторі «Центр надання адміністративних послуг» Верхньорогачицької селищної ради, якою можуть скористатись всі бажаючі громадяни для попереднього запису до Центру в зручний для себе час.

Через ЦНАП приймаються заяви від мешканців громади на отримання адміністративних послуг у сфері земельних відносин , вже зареєстровано 179 таких заяв від громадян.

Адміністратори ЦНАПу мають доступи до Єдиного державного реєстру, Державного реєстру прав на нерухоме майно, отримано доступ до реєстру ДРАЦС, до відомостей Державного земельного кадастру , до порталу «Дія», а також з 12 квітня 2021 року один адміністратор отримав доступ до Національної Кадастрової Системи для прийняття заяв від заявників, формування та видачі витягів  з Державного земельного кадастру про земельну ділянку у Секторі. Це дуже зручно для громадян, оскільки це швидка послуга і займає не більше 10 хвилин.

З червня поточного року поновлено прийом заяв на адміністративні послуги у сфері речових прав та державної реєстрації бізнесу.

З початку року вже такими послугами скористалися майже 170 громадян (це державна реєстрація права власності та іншого речового права , видача інформаційних довідок, а також реєстрація фізичних осіб –підприємців та внесення змін до установчих документів юридичними особами).

З метою забезпечення належної доступності адміністративних послуг мешканцям Верхньорогачицької громади рішенням виконавчого комітету Верхньорогачицької селищної ради запроваджено у секторі «Центр надання адміністративних послуг» використання «Кейсу «Мобільний офіс» та затверджено Порядок його використання. Надання послуг за допомогою Кейсу поширюється на мешканців громади, що за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватись, що мають інвалідність І групи та особи похилого віку від 80 років і старші.

 У подальшому, серед основних завдань роботи центру є збільшення переліку більш затребуваних адміністративних послуг, які надаються через Центр, підвищення якості надання таких послуг, скорочення строків їх надання, впровадження нових інформаційних технологій для спрощення процедури надання адміністративних послуг.

 

 

Завідувач сектору                                                                    Наталія НОВІКОВА

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь