Пошук

Гарна новина – у селах Верхньорогачицької громади з’явиться оптичний Інтернет

Дата: 16.06.2021 08:46
Кількість переглядів: 329

Гарна новина – у селах Верхньорогачицької громади з’явиться оптичний Інтернет

Фото без опису

Вперше у 2021 році для забезпечення доступності швидкісного Інтернету у сільській місцевості, Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» передбачена «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

Метою програми є підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості. У рамках реалізації Інтернет-субвенції буде здійснюватися підключення до широкосмугового доступу закладів соціальної інфраструктури, розташованих у сільській місцевості, де жоден із операторів та/або провайдерів телекомунікацій не здійснює діяльність з використанням волоконно-оптичних технологій.

Так, в ході злагодженої роботи Верхньорогачицької селищної ради, провівши аналіз закладів соціальної інфраструктури, що знаходяться в селах громади де відсутній широкосмуговий доступу до Інтернету, було подано клопотання до Міністерства цифрової трансформації України для включенням до розподілу Інтернет–субвенції шість сіл громади, що першочергово потребують Інтернет-зв’язку. Серед них – Зелене, Новознам'янка, Михайлівка, Бережанка, Нижній Рогачик та Ушкалка.

На сьогоднішній день Кабінетом Міністрів України затверджено розпорядження від 09 червня 2021 року №622-р «Про розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості», відповідно до якого бюджет Верхньорогачицької селищної територіальної громади отримає субвенцію в сумі 1019,568 тис. грн..

Завдяки Інтренет-субвенції протяжність оптичної мережі збільшиться на 59 км, а 23 заклади соціальної інфраструктури громади (ФАПи, амбулаторії, клуби, бібліотеки, садочки, школи) в селах громади зможуть отримати широкосмуговий доступу до Інтернету.

Крім того, це також забезпечить можливість користуватись Інтернетом 3,2 тис. населення громади яке проживає в селах Зелене, Новознам'янка, Михайлівка, Бережанка, Нижній Рогачик та Ушкалка.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь