Пошук

Як неповнолітній дитині отримати реєстраційний номер?

Дата: 14.06.2021 09:51
Кількість переглядів: 125

Як неповнолітній дитині отримати реєстраційний номер?

Фото без опису

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляють як отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр).

Особа віком від 14 до 18 років, яка має зареєстроване місце проживання, може бути зареєстрована у Державному реєстрі шляхом:

виявленого бажання під час оформлення паспорта громадянина України вперше;

особистого звернення до контролюючого органу, надання Облікової картки за формою № 1ДР та пред’явлення документу, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити, а саме: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство;

подання відповідних документів в електронному вигляді за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua).

Реєстраційний номер облікової картки платника податків, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, надається протягом 5 робочих днів з дня звернення громадянина, а у разі одночасного оформлення з паспортом громадянина України, термін виготовлення – 20 робочих днів.

Реєстраційний номер зберігається за особою протягом усього їх життя та у разі отримання такими особами іншого громадянства чи зміни громадянства, не підлягає скасуванню або заміні, за винятком, якщо після видачі облікової картки фізичної особи - платника податків встановлені порушення чи неточності при формуванні реєстраційного номера.

 

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь