Пошук

Семінар-практикум «Ринок землі в Україні»

Дата: 03.06.2021 10:02
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

Фахівці Верхньорогачицького бюро правової допомоги Яценко Людмила та Філімоненко Олена в рамках реалізації Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» провели семінар-практикум на тему «Ринок землі в Україні» в приміщенні Верхньорогачицької селищної ради.

У заході взяли участь старости Бережанського, Зеленівського, Первомаївського, Чистопільського, Ушкальського старостинських округів та земелевпорядники виконавчого апарату селищної ради.

Відповідно до закону, прийнятого 31 березня 2020 року, з червня 2021 року скасовується мораторій на продаж аграрної землі, крім земель державної власності.

Набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення можуть громадяни України, територіальні громади, держава. Іноземці отримують право придбавати землю або частки в юридичних особах — власниках землі тільки в разі схвалення цього на референдумі.

За будь-яких умов заборона поширюється на: іноземців та їх юридичних осіб — в частині земель, що розташовані ближче 50 кілометрів Державного кордону України, громадян держави, визнаної державою-агресором або державою-окупантом; осіб, які належать або належали до терористичних організацій; юридичних осіб, що належать іноземним державам; юридичних осіб, у яких неможливо встановити бенефіціарного власника (контролера); юридичних осіб, бенефіціарні власники (контролери) яких зареєстровані в офшорних зонах або державах з «чорного списку» FATF; осіб, стосовно яких застосовано санкції.

Загальна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності особи не може перевищувати ста гектарів.

Розрахунки за цивільно-правовими угодами про відчуження землі провадяться в безготівковій формі; обов'язкова наявність у набувача землі документів, які підтверджують джерела походження коштів. Переважне право на придбання земельної ділянки (яке належить поточному орендарю) може бути передано ним іншій особі.

Ціна продажу виділених в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв) не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку.

За результатами проведеного семінару, сторонами досягнуто домовленості про шляхи взаємодії та співпраці у проведенні правопросвітницьких заходів для мешканців старостинських округів, спільних зустрічей та поширення інформаційних матеріалів.

По завершенню заходу присутні отримали інформаційні буклети правової тематики з контактними даними бюро і буклети «Я МАЮ ПРАВО».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь