Пошук

У закладах освіти Верхньорогачицької громади успішно впроваджують інклюзивну освіту

Дата: 24.05.2021 20:04
Кількість переглядів: 308

У закладах освіти Верхньорогачицької громади успішно впроваджують інклюзивну освіту

Фото без опису

Інклюзивна освіта – це система освітніх послуг, що ґрунтується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права здобувати її за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього закладу.

На сьогоднішній день, у закладах освіти Верхньорогачицької селищної ради, навчається 16 дітей із особливими освітніми потребами, із них 14 – школярів та 2 – дошкільнят.

Організація інклюзивного навчання у закладах освіти має свої особливості – чітка та злагоджена робота вчителя чи вихователя із асистентом, який весь час проводить із дітками, соціальним педагогом та психологом, а також батьками дітей.

Крім того, що не менш важливо, це наявність спеціального обладнання й засобів навчання з урахуванням індивідуальних потреб особливих дітей і їхньої безпеки.

Тож, з метою забезпечення надання якісних послуг інклюзивної освіти, адаптації навчальних програм відповідно до освітніх потреб дітей для інклюзивного навчання здобувачів освіти Верхньорогачицького закладу повної загальної освіти та дошкільнят Верхньорогачицького закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Берізка» №1 закуплено відповідний дидактичний матеріал на загальну суму – 6570 грн.

Сподіваємось, що завдячуючи педагогам та новій дидактиці дітлахи отримають необхідний багаж знань та досвіду, що сприятимуть їх соціалізації та забезпечать успішний процес навчання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь