Пошук

COVID-19: умови відстрочення податкового боргу

Дата: 07.05.2021 10:56
Кількість переглядів: 131

COVID-19: умови відстрочення податкового боргу

Фото без опису

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що відстрочення податкового боргу надається платникам податків – фізичним особам, у тому числі самозайнятим особам, які станом на 1 грудня 2020 року мали податковий борг, загальний розмір якого разом зі штрафними санкціями, пенею та процентами за користування розстроченням/відстроченням не перевищує 6800 гривень.

Аби скористатися цією нормою, платнику податків необхідно подати заяву в довільній формі (в паперовому або електронному вигляді) до контролюючого органу, де обліковується такий податковий борг. Відстрочення надається без нарахування процентів за його користування.

У разі погашення повної суми відстроченого податкового боргу не пізніше 29.12.2021 штрафні санкції та пеня передбачені податковим законодавством, не застосовуються та не нараховуються, а застосовані (нараховані) коригуються до нульових показників.

При достроковій сплаті відстроченого податкового боргу, платник обов’язково повідомляє контролюючий орган шляхом надсилання листа в довільній формі.

У разі непогашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу до 29.12.2021, або у разі її погашення після 29.12.2021, штрафні санкції та пеня нараховуються у загальному порядку, згідно з вимогами Податкового кодексу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь