Пошук

Верхньорогачицька громада увійшла до Асоціації громад зон спостереження АЕС

Дата: 24.04.2021 10:16
Кількість переглядів: 234

Верхньорогачицька громада увійшла до Асоціації громад зон спостереження АЕС

Фото без опису

 

22 квітня 2021 року в місті Нікополь відбулися Установчі збори місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація громад зон спостереження АЕС» на які з’їхалися делегати із шести областей України.

Основна мета новоствореної асоціації – консолідація зусиль громад та органів місцевого самоврядування зон спостереження АЕС задля спільного захисту прав на безпечне життя і здоров’я громадян, що проживають у 30-кілометрових зонах атомних станцій.

Активну участь у роботі установчих зборів взяли також й верхньорогачицькі представники – селищний голова Світлана Коротун та її заступник Дмитро Безрідний.

Під час Установчих зборів, що проходили в залі засідань Нікопольської міської ради, всі делегати мали чудову нагоду обговорити питання та проблеми, які хвилюють жителів 30-кілометрових зон, розташованих навколо Запорізької, Хмельницької, Південно-Української та Рівненської атомних станцій.

За результатами засідання учасники Установчих зборів напрацювали відповідну резолюцію та підтвердили намір спільно працювати задля ефективного захисту законних прав та інтересів кожного мешканця населених пунктів «зон спостереження» та відповідних громад у цілому.

Після офіційних заходів для делегатів провели оглядову екскурсію містом, а біля стели слави загиблих учасників АТО/ООС згадали Героїв нашого часу. Серед нікопольських бійців, які загинули захищаючи територіальну цілісність країни є й земляк верхньорогачан – уродженець селища Верхній Рогачик Анатолій БІЖКО.

Відвідали також і краєзнавчий музей, де кожен із присутніх отримав Посвідчення Мандрівника на згадку про те, що вони побували на «нульовому кілометрі козацьких шляхів України».

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь