Пошук

ДІЄМО ДЛЯ ЗДОРОВ'Я: Верхньорогачицька громада взяла участь у другому етапі проєкту

Дата: 22.04.2021 16:00
Кількість переглядів: 319

ДІЄМО ДЛЯ ЗДОРОВ'Я: Верхньорогачицька громада взяла участь у другому етапі проєкту

Фото без опису

Маємо гарні новини – вчора, 21 квітня 2021 року, Верхньорогачицька селищна рада взяла участь у другому турі відбіркового конкурсу проєкту «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні» (коротка назва – «Діємо для здоров’я»).

Даний проєкт впроваджує Консалтингова група GFA у співпраці з Університетськими клініками Женеви, Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ), Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та агенцією Be—it Health&Social Impact за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC). Партнер проєкту за напрямком роботи з територіальними громадами – Західноукраїнський ресурсний центр.

Тож, аби не втратити чудової можливості пройти навчання та взяти участь у заходах, організованих в рамках проєкту, долучитися до оцінки ситуації з наданням послуг з профілактики та контролю неінфекційних захворювань у громаді, покращити надання медичних послуг у закладах первинної медичної допомоги та створення здорового освітнього середовища в закладах загальної середньої освіти Верхньорогачицькою селищною радою було подано мотиваційну заявку для участі в проєкті. За результатами розгляду якої наша громада була відібрана для участі в другому турі.

Вчора, Верхньорогачицька селищна рада взяла участь в онлайн-зустрічі з організаторами проєкту на якій у форматі живого діалогу були обговорені проблеми у сферах громадського здоров’я та освітнього середовища, а також пріоритети громади в частині надання медичних та освітніх послуг.

«Наша громада створилася зовсім нещодавно. Саме тому, маємо чимало проблемних питань та й виклики сьогодення ніхто не відміняв. Але ми не сидимо на місці – розуміємо, що для подальшого розвитку території потрібні нові знання, досвід та звичайно ж інвестиції, які необхідно залучати самостійно. Адже ми самі господарі на своїй землі! Сьогодні ми не втрачаємо жодного шансу та беремо участь в усіх можливих проєктах та грантах! Сподіваємось отримати дійсний шанс на додаткове фінансування та досвід роботи в кожному із напрямків нашої роботи!», - підкреслила під час онлайн-зустрічі Верхньорогачицький селищний голова Світлана Коротун.

За інформацією організаторів проєкту такі онлайн-зустрічі будуть проведені для всіх відібраних громад, а вже за 10 днів – за результатами двох етапів конкурсного відбору, оберуть по 4 громади із 5-ти пілотних областей (Дніпропетровської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Херсонської), які впродовж 4-х років співпрацюватимуть із проєктом «Діємо для здоров’я» для запровадження і підтримки заходів із громадського здоров’я. Громади-переможці конкурсу отримають фінансування – обсягом до 15 тис. швейцарських франків.

Маємо надію, що серед числа відібраних буде й наша – Верхньорогачицька селищна рада!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь